De documentlocatie delen

De documentlocatie wordt door het systeem gebruikt om documenten, afbeeldingen, rapporten en andere bestanden die geen onderdeel van de database zijn op te slaan.

Bij een installatie voor meerdere gebruikers dient u het programma eerst op één computer te installeren en aan te geven op welke computer/server de database geplaatst moet worden. Daarna moet u de documentlocatie delen en andere computers volledige toegang geven tot de database, zodat deze hieraan gekoppeld kunnen worden. In de meeste gevallen dient de map gedeeld te worden met het gebruikersaccount Alle (All) of Openbaar (Everyone). Het is echter tevens mogelijk om bepaalde gebruikersaccounts lees/schrijftoegang toe te kennen.

Zo deelt u de gegevensmap op Windows 7 en nieuwer of Windows Server 2008 en nieuwer:

1. Open Windows Verkenner en blader naar de documentlocatie. Het Standaardpad is C:\Users\Public\Public Mamut\Mamut.
  2. Ga omhoog in de mappenstructuur, klik met de rechtermuisknop op de map <Mamut> en selecteer Eigenschappen (Properties).
  3. Open het tabblad Delen (Sharing), klik op Geavanceerd (Advanced sharing) en selecteer Deze map delen (Share this folder).

4. Klik Machtigingen (Permissions) twee geven groep en/of gebruikers volledig beheer.
  5. Klik in beide vensters op OK.
  6. Open het tabblad Beveiliging (Security), klik Bewerken (Edit). Selecteer de groep en/of gebruikers die toegang moeten hebben (in dit voorbeeld: Everyone) en kies volledig beheer (Full control).

7. Klik op Toepassen (Apply) en op OK.
    Klik op Doorgaan (Continue) op eventuele meldingen over Toegang geweigerd (Access denied).
  8. Klik op OK.

De database op de server is nu gedeeld zodat de overige gebruikers kunnen inloggen.

Meer informatie:

De inhoud in een systeemdatabase verwijderen

Over de programmainstallatie

Over installatie voor meerdere gebruikers