Documenten per e-mail verzenden

Documenten die gekoppeld aan één of meerdere relaties zijn gekoppeld, kunnen per e-mail aan deze relatie(s) worden verzonden. Om een document per e-mail te kunnen verzenden moet in de relatiekaart een e-mailadres worden opgegeven voor de relatie, en het document moet reeds aangemaakt of geïmporteerd zijn.

U kunt documenten per e-mail verzenden vanuit de documentenlijst en via het tabblad Document in alle modules die dit tabblad hebben.

Let op! Het is niet mogelijk documenten per e-mail aan medewerkers te sturen.

Zo verzendt u een document per e-mail:

1. Selecteer vanuit de relatiekaart het document dat u per e-mail wilt verzenden.
  2. Klik op E-mail verzenden.

Er wordt een e-mail aangemaakt en geopend in het e-mailprogramma dat u in de gebruikersinstellingen hebt geselecteerd. Het ontvangersveld wordt automatisch ingevuld en het document wordt als bestand bijgevoegd.
  3. Voer alle eventuele extra velden in.
  4. Klik op Verzenden.

Het document wordt verzonden met behulp van Microsoft Outlook.®

Zo verzendt u een samenvoegdocument per e-mail:

1. Selecteer het document dat u wenst te verzenden.
  2. Klik op E-mail verzenden (of klik met de rechtermuisknop op het document en kies E-mail verzenden).

Microsoft Word wordt geopend en de functionaliteit Samenvoegdocument (Mail Merge) is beschikbaar.®
  3. Klik op de link E-mail (Electronic Mail).
  4. Selecteer e-mail uit de afrollijst Naar (To).
  5. Voer het onderwerp in het veld Onderwerp (Subject) in.
  6. Selecteer het gewenste formaat uit de afrollijst E-mailindeling (Mail Format).
  7. Voer de rest van de velden naar uw wens in.
  8. Klik OK.

U krijgt nu het bericht dat een programma (Mamut Business Software) toegang probeert te krijgen tot uw e-mailadressen in Microsoft Outlook. Bevestig de toegang voor het gewenste aantal minuten en klik Ja (Yes).®
  9. Klik nogmaals op Ja (Yes) om het versturen te bevestigen.

Het document wordt verzonden met behulp van Microsoft Outlook.®

Meer informatie:

Over e-mailen vanuit het programma

Gebruikersinstellingen voor Microsoft Outlook