Over het bureaublad

Met bureaublad bedoelen we de "achtergrond" van het programma. Deze ziet u altijd achter de diverse modulevensters die u opent. Het bureaublad is overigens niet hetzelfde als het Windows-bureaublad, waarop u snelkoppelingen kunt vinden naar programma's, bestanden en andere items op uw computer.®

Het bureaublad geeft een overzicht van de informatiestromen tussen de diverse onderdelen van het systeem. Ook biedt het u rechtstreeks toegang tot de statusinformatie voor ieder aandachtsgebied. U bepaalt zelf welk aandachtsgebied dat is. Hiermee hebt u snel overzicht en u hebt uw zaken beter in de hand. Bovendien functioneert het bureaublad ook als een browser, waarmee u toegang hebt tot actuele tips, aanbiedingen en andere gebruikersinformatie als ondersteuning bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Tip! Als u wijzigingen hebt aangebracht en deze hebt opgeslagen, klikt u op Bijwerken (F5) in de bureaublad-werkbalk om de wijzigingen te bekijken.

Eenvoudige en flexibele aanpassing

Het bureaublad kan zo worden aangepast dat u voor ieder aandachtsgebied de informatie en snelkoppelingen vindt die bij uw dagelijkse werkzaamheden passen. In de gebruikersinstellingen kunt u het grootste gedeelte van de aanpassingen voor uw bureaublad doorvoeren. U kunt ook gebruik maken van uw rechtermuisknop terwijl u op de informatiestromen staat en op deze manier een informatiestroom ruilen met een ander. De inhoud van uw bureaublad hangt af van uw product, uw toegangsrechten en eventueel uw gebruikersinstellingen in gevallen waarbij er een mogelijkheid bestaat om een bepaalde functionaliteit niet weer te geven. In de gebruikersinstellingen kunt u ook extra informatie op uw bureaublad laten weergeven indien u een hoge schermresolutie hebt (1024x768 en hoger). Meer informatie over het aanpassen van het bureaublad vindt u in Gebruikersinstellingen voor Bureaublad.

De werkbalk

Via de knop Nieuw op het bureaublad kunt u rechtstreeks nieuwe posten in de meeste modules aanmaken en lijsten openen. Verder biedt de werkbalk u toegang tot onder andere de agendafunctionaliteiten, rapporten en het instellingenvenster. Al met al biedt de werkbalk u dus te allen tijde snel en eenvoudig toegang tot de meest gangbare functionaliteiten.

Het linkermenu/Aandachtsgebieden

De aandachtsgebieden aan de linkerkant van het bureaublad bieden u snel toegang tot een aantal functionaliteiten die op logische wijze met elkaar samenhangen. Als u bijvoorbeeld in het linkermenu op Relatiebeheer klikt, worden in het hoofdvenster knoppen weergegeven voor de diverse functionaliteiten in die module.

Stroomdiagrammen/Snelkoppelingen

De knoppen in ieder aandachtsgebied zijn gerangschikt zodat deze een weerspiegeling vormen van de processtroom in de module. De knoppen in de stroomdiagrammen dienen als snelkoppelingen, die u gebruikt om de modules te openen.

Informatiestroom

Op het bureaublad wordt ook een aantal informatiestromen weergegeven met belangrijke informatie die uit uw gegevens is gehaald. Standaard zijn er een aantal verschillende informatiestromen en het aantal informatiestromen varieert mee met het actieve aandachtsgebied. U kunt ervoor kiezen om bepaalde informatiestromen niet meer te laten weergeven of in plaats daarvan een andere informatiestroom weer te geven.

Bijwerken van informatie

De informatiestromen worden niet automatisch bijgewerkt wanneer u het programma gebruikt. U kunt de informatiestromen bijwerken met behulp van de knop Bijwerken in de werkbalk. In de gebruikersinstellingen kunt u aangeven dat de informatie automatisch wordt bijgewerkt tijdens het opstarten van het programma of 1 keer per dag.

Uw persoonlijke snelkoppelingen/knoppen

Onder de informatiestromen worden knoppen weergegeven die als snelkoppelingen dienen voor diverse registers of functionaliteiten, welke van belang zijn voor het actieve aandachtsgebied. U kunt zelf bepalen welke knoppen u wenst weer te geven. Klik met de rechtermuisknop op een knop om deze te wijzigen, of pas meerdere knoppen aan in de gebruikersinstellingen. Bovendien kunt u met de knop Mijn functionaliteiten uw eigen snelkoppelingen naar diverse functionaliteiten in verschillende modules samenstellen. Deze worden in alle aandachtsgebieden weergegeven.

Internetpagina's met continu bijgewerkte inhoud

In het programma vindt u ook Mamut Information Desk. Dit is een optioneel nieuwskanaal dat regelmatig via internet wordt bijgewerkt met informatie, nieuws, gebruikerstips en meer. Mamut Information Desk wordt weergegeven als een aandachtsgebied in het linkermenu. Via het Mamut Supportcenter kunt u contact opnemen met onze afdeling support door een vraag in te voeren en naar het supportcenter te sturen. Ook kunt u naar antwoorden op uw vragen zoeken in onze artikeldatabase.

Meer informatie:

Aandachtsgebieden op het bureaublad

De werkbalk op het bureaublad

Informatiestromen op het bureaublad

Aangepaste knoppen op het bureaublad

Websites op het bureaublad

Gebruikersinstellingen voor bureaublad

Raak bekend met het programma