Informatiestromen op het bureaublad

Op het bureaublad wordt ook een aantal informatiestromen weergegeven met belangrijke informatie die uit uw gegevens is gehaald. Standaard zijn er een aantal verschillende informatiestromen en het aantal informatiestromen varieert mee met het actieve aandachtsgebied.

U kunt ervoor kiezen om bepaalde informatiestromen niet meer te laten weergeven of in plaats daarvan een andere informatiestroom weer te geven. Wenst u bijvoorbeeld de informatiestroom Mijn activiteiten onder het aandachtsgebied Relatiebeheer te vervangen door een andere informatiestroom, klikt u op de pijl rechtsbovenaan de informatiestroom. Kies vervolgens Informatiestroom wijzigen. Vervolgens selecteert u de gewenste informatiestroom uit de lijst.

Indien u het aandachtsgebied verder wenst aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop in het hoofdvenster van het aandachtsgebied. Kies voor Aanpassen. Vanuit het venster welke nu wordt weergegeven, kunt u aangeven welke informatiestromen en knoppen beschikbaar moeten zijn in het aandachtsgebied. Houd er rekening mee dat de verschillende aandachtsgebieden niet altijd evenveel ruimte beschikbaar hebben. Zo hebt u bijvoorbeeld in het aandachtsgebied Relatiebeheer ruimte voor twee informatiestromen. De wijzigingen gelden alleen voor uw gebruikersprofiel. Andere gebruikers kunnen hun eigen instellingen opgeven.

Bij de gebruikersinstellingen kunt u bepalen of de informatiestromen moeten worden bijgewerkt tijdens het opstarten (van het venster), of alleen wanneer de gebruiker op Bijwerken klikt. De laatste optie kan gewenst zijn voor omgevingen met meerdere gebruikers, vooral wanneer het netwerk een kleinere capaciteit heeft. Meer informatie vindt u in Gebruikersinstellingen voor Bureaublad.

De informatiestromen zijn beperkt tot 200 posten.

Meer informatie:

Inhoud van een aandachtsgebied op het bureaublad bewerken

Over het bureaublad

Gebruikersinstellingen voor bureaublad