Over e-commerce

E-commerce omvat de verkoop van artikelen of diensten via het internet en stelt mensen in staat artikelen of diensten te kopen zonder aan tijd of afstand te denken. In een markt waar "iedereen" informatie over artikelen en diensten op het internet zoekt, kan het nadelig zijn voor uw bedrijf om geen website met eventuele webshop te hebben. Met behulp van de module e-commerce in Mamut Business Software kunt u eenvoudig uw eigen website en webshop opzetten, zodat uw bestaande en potentiële klanten dag en nacht informatie kunnen vinden.

Wat is een website?

Een website is een gebied op het internet waar u een verzameling van pagina’s met informatie over bijvoorbeeld de voorraad van uw bedrijf kunt weergeven. Een website bestaat uit een startpagina met koppelingen naar onderliggende pagina’s over bijvoorbeeld het bedrijf en de diensten die aangeboden worden. Een website kan ook een webshop bevatten, waar klanten de artikelen die het bedrijf verkoopt online kunnen aankopen.

Waarom zou ik een website moeten hebben?

Het hebben van een webshop biedt veel voordelen: klanten kunnen op ieder moment van de dag informatie opzoeken over uw bedrijf, de medewerkers, over de artikelen en diensten die aangeboden worden, openingstijden, adresgegevens en bijvoorbeeld een plattegrond waarop de locatie van uw bedrijf is aangegeven. Meer en meer mensen zijn bekend met het internet en geleidelijk aan gebruiken zij de mogelijkheid om aankopen ook via het internet te doen. Wanneer u uw artikelen als aanvulling op uw gewone winkel ook in uw eigen webshop aanbiedt, is dit een uitstekende mogelijkheid om uw omzet te verhogen.

Voorwaarden

Wanneer u beschikt over een programma in de serie Mamut Business Software, of over de gratis versie Mamut Web Free, dan hebt u alles wat u nodig hebt om snel en eenvoudig een professionele website met webshop te maken.

Vereiste kennis

Voor het opzetten van een website met behulp van Mamut Business Software hebt u geen kennis of eerdere ervaring met het publiceren van websites nodig. Het besturen vindt plaats in de module E-commerce; deze bevat een gebruiksvriendelijke publicatiemogelijkheid. Hierdoor is het niet nodig is om met HTML-codering te werken en via een FTP-server de inhoud te uploaden. Wanneer u bekend bent met tekstverwerking in bijvoorbeeld Microsoft Word, zult u veel van de besturingsmogelijkheden die in de module Website bewerken gebruikt worden, herkennen.

Meer informatie:

Over e-commerce in Mamut Business Software