Over e-commerce in Mamut Business Software

Onder het aandachtsgebied E-commerce of via Beheer - E-commerce kunt u een eigen website en webshop aanmaken.

Website met ontwerpsjablonen

Ontwerp uw eigen website door middel van een zeer gebruiksvriendelijke geïntegreerde module die geen voorkennis vereist. Maak een keuze uit een ruim aanbod van flexibele ontwerpsjablonen ontworpen door professionele webdesigners. Pas de informatie zo vaak aan als u wilt. Gebruik bijvoorbeeld nieuwspagina’s, informatiepagina’s, marketingpagina’s, gebruikersondersteuning, contactpagina’s en een webshop op uw website. Leg de focus op marketingcampagnes bij het opzetten van eigen marketingpagina's, die gegarandeerd door alle bezoekers worden bezocht.

U krijgt uw eigen webadres en de plaats op de server is geïncludeerd. U kunt ook gebruik maken van een eigen domeinnaam. Het overbrengen van uw website van uw computer naar de server gebeurt automatisch met één druk op de knop.

Webshop met winkelwagentje

Een geavanceerde webshop met winkelwagenfunctionaliteit zorgt ervoor dat uw klanten veilig en eenvoudig kunnen winkelen. De integratie met de artikellijst verzekert een snelle opstart en weinig onderhoud. Alle orders worden automatisch naar de ordermodule overgebracht en de orderbevestigingen wordt automatisch per e-mail aan de klant toegezonden. Bij het plaatsen van een bestelling wordt de order en relatiekaart automatisch in het programma aangemaakt.

Geef aan welke leverings- en betalingsvoorwaarden u wilt aanbieden. Volledige ondersteuning van creditcards door middel van het gebruik van beveiligingscodes en SSL (Secure Sockets Layer) verzekeren een veilige webshop.

Vragen via het internet

Indien een potentiële klant via de website contact opneemt, wordt er automatisch een relatiekaart met alle noodzakelijke informatie voor verdere opvolging aangemaakt. Is de klant reeds geregistreerd wordt er een activiteit in zijn klantenkaart aangemaakt. Afhankelijk van de vraag wordt deze automatisch gecategoriseerd in het relatieregister. Bij aankoop via de webshop wordt automatisch een order aangemaakt.

Website bewerken

In het aandachtsgebied E-commerce vindt u de module Website Bewerken. Deze module heeft 5 tabbladen, waarin u de inhoud van de website en webshop aangeeft.

Voorbeeld van uw website

Hier kunt u beklijken hoe uw website er op het internet uitziet. De winkelwagenfunctionaliteit is niet zichtbaar in dit voorbeeld. Deze functionaliteit kunt u bekijken zodra de website op het internet is gepubliceerd.

Update website

Zorg er altijd voor dat u de nieuwste versie van uw website naar de server upload, zodra u de website hebt bewerkt. Hiervoor gebruikt u de functionaliteit Update Website. Tijdens deze update wordt er automatisch gecontroleerd of er programma updates zijn, die geïnstalleerd dienen te worden, om de laatste functionaliteit te verkrijgen.

Websitegegevens ophalen

Deze snelkoppeling zorgt ervoor dat u de nieuwe orders van de server kunt ophalen. Heeft de website een contactpagina kunt u hiermee ook de activiteiten ophalen. Een website die gebruik maakt van aanmeldingen voor wachtwoordbeveiligde pagina’s kunnen door middel van deze snelkoppeling nieuwe aanmeldingen ophalen.

Website-instellingen

Hier past u de instellingen voor de website aan. Hierbij kunt u denken aan btw-weergave, prijsafrondingen, wachtwoordbeveiliging en creditcard/betalingsdiensten.

Hier vindt u de e-commerce functionaliteit

Ga naar Beheer - E-commerce en kies de functionaliteit die u wilt gebruiken, of kies voor het aandachtsgebied E-commerce in het menu aan de linkerzijde van het bureaublad. Dan krijgt u direct toegang tot de snelkoppelingen die tot de modulen behoren.

Let op! Het begrip website wordt in het programma gebruikt voor uw gehele website. De website kan ook een onderdeel bevatten die webshop wordt genoemd. De webshop is dat gedeelte van de website waar u uw artikelen te koop kunt aanbieden.

Additionele producten en Mamut Enterprise-uitbreidingen

Indien u meer geavanceerde functionaliteiten wenst dan standaard bij Mamut Business Software wordt geleverd, kunt u additionele producten en programma-uitbreidingen aanschaffen.

Meer informatie over de additionele producten en uitbreidingen vindt u in Additionele producten - E-commerce en op onze website: https://nl.visma.com/apps-en-add-ons/mamut-one/

Meer informatie:

Aan de slag met uw website

Over E-commerce

Website-instellingen

Over het bureaublad

Additionele producten