Aan de slag met uw website

U hebt over het algemeen niet meer dan een halfuur nodig om uw eigen website op het internet te plaatsen. Wanneer u er wat meer tijd aan besteedt, kunt u een mooie en professionele website ontwerpen, desgewenst met een eigen webshop.

Hieronder vindt u een eenvoudige procedure waarin beschreven wordt welke stappen u minimaal moet doorlopen om een website te maken en deze te registreren.

Let op! Het begrip website wordt in het programma gebruikt voor uw gehele website. De website kan ook een onderdeel bevatten die webshop wordt genoemd. De webshop is dat gedeelte van de website waar u uw artikelen te koop kunt aanbieden.

Zo registreert u uw website en plaatst u deze op het internet:

1. Ga naar Beheer - E-commerce &endash; Website bewerken.
  2. Klik op Nieuw om een nieuwe website aan te maken, en voer de naam van de website in.
  3. Registreer de website en volg de wizard die u hierbij helpt. Meer informatie over het registreren van de website vindt u in Website registratie 1/4.

U kunt nu uw webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer) openen en naar het zojuist geregistreerde webadres gaan.

Bewerken van de inhoud van de website

Zodra u uw website hebt geregistreerd, kunt u beginnen met het aanpassen en bewerken van de inhoud zoals u deze op uw website wilt presenteren. Het bewerken vindt plaats in de module Website bewerken, welke u vindt via Beheer - E-commerce &endash; Website bewerken. De module is opgezet als wizard waar u, door in ieder venster op Volgende te klikken, door alle tabbladen wordt geleid waarop u informatie kunt invoeren. U kunt er ook voor kiezen om direct naar de tabbladen Informatie over het bedrijf, Inhoud, Webshop en Ontwerpsjabloon te gaan om de informatie toe te voegen.

Wanneer u de gewenste informatie op uw website hebt ingevoerd, dient u de website te updaten voordat de wijzigingen op het internet zichtbaar zijn. U kunt de update uitvoeren via Beheer &endash; E-commerce &endash; Update.

Meer informatie vindt u in Update website.

Tip! Indien u na de update de wijzigingen niet op het internet ziet, klikt u, in uw webbrowser, op [CTRL] + [F5] om de pagina te verversen.

Meer informatie:

Aan de slag met webshop

Website-instellingen

Over e-commerce

Over e-commerce in Mamut Business Software