Afbeelding invoegen

Met behulp van de knop Afbeelding invoegen kunt u afbeeldingen aan uw website toevoegen. Mamut Business Software ondersteunt de formaten JPEG, GIF en BMP voor de afbeeldingen. JPEG wordt meestal gebruikt voor afbeeldingen van hoge kwaliteit en met veel kleuren, terwijl GIF vaak gebruikt wordt voor afbeeldingen met minder kleuren. Hiermee moet u rekening houden wanneer u een beperkte opslagruimte hebt op uw internetserver, of wanneer u te maken hebt met klanten met een slechte verbinding of modem.

Voordat u een afbeelding invoegt, moet u ervoor zorgen dat het bestand lokaal op uw computer is opgeslagen en dat de bestandnaam slechts alfanumerieke tekens bevat en geen spaties.

Zo voegt u een afbeelding in:

1. Klik op Afbeelding Invoegen. Het venster Eigenschappen afbeelding verschijnt.

2. In het veld Bron afbeelding kunt u aangeven waar de afbeelding zich op uw harde schijf bevindt. Door op de zoekknop aan de rechterkant te klikken, kunt u het bestand selecteren.
  3. In het veld Tekst tooltip kunt u een zogeheten tooltip aan de afbeelding toevoegen. Dit is een korte verklarende tekst dat wordt weergegeven wanneer u de muis over de afbeelding beweegt.
  4. In het veld Positie kunt u in de afrollijst aangeven waar u wenst dat de afbeelding geplaatst wordt.
  5. In de velden Breedte en Hoogte kunt u de grootte van de afbeelding aanpassen.

Let op! De kwaliteit van de afbeelding kan worden gereduceerd wanneer u gebruik maakt van deze functionaliteit. Voor een optimale kwaliteit van de afbeelding dient u de grootte van de afbeelding aan te passen in een programma voor het bewerken van afbeeldingen.

6. Klik op OK.

De afbeelding die u toegevoegd hebt, verschijnt op uw website nadat u de website heeft bijgewerkt.

Meer informatie:

Hyperlink invoegen

Bijlage invoegen

Tabel invoegen

HTML-bestand openen

Hulpmiddelen voor de tekstuele inhoud van een website