Hulpmiddelen voor de tekstuele inhoud van een website

Icoon Beschrijving

De functionaliteit HTML-bestand openen geeft u de mogelijkheid tot het importeren van uw eigen HTML-bestanden/documenten. Hiermee is het mogelijk om geavanceerde HTML in uw website op te nemen.

Let op! Houd er rekening mee dat wanneer u een eigen HTML-pagina wilt importeren in Mamut Business Software, het bestand geen afbeeldingen of andere objecten kan bevatten. De reden hiervoor is deze niet samen met het HTML-bestand geüpload kunnen worden, en dus niet op het internet zichtbaar zijn. Wanneer u afbeeldingen en andere objecten wenst in te voeren in het HTML-bestand, dan dient u eerst het HTML-bestand (met de gewone HTML-codes en de tekst) in Mamut Business Software te importeren, om daarna via de normale functionaliteiten de afbeeldingen aan de pagina toe te voegen, via bijvoorbeeld Afbeelding invoegen.

Deze knoppen gebruikt u om het lettertype te wijzigen.

Gebruik de linkerknop voor het automatisch nummeren, en de rechterknop voor het automatische toevoegen van een lijst met opsommingstekens.

Deze knoppen heten Inspringing verkleinen en Inspringing vergroten. Gebruik de linkerknop voor het verkleinen van de inspringing in de tekst, en de rechterknop voor het vergroten van de inspringing.

Met behulp van deze drie knoppen kunt u respectievelijk links uitlijnen, centreren of rechts uitlijnen.

Gebruik deze knoppen om respectievelijk inhoud te knippen, kopiëren en plakken. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en één van deze alternatieven kiezen.

Met deze twee knoppen kunt u respectievelijk bewerkingen Ongedaan maken of Herhalen.

Met de knop links, Tabel invoegen, kunt u tabellen met een gespecificeerd aantal rijen en kolommen invoegen. In het midden vindt u Rasterlijnen weergeven/verbergen, die de weergave van rasterlijnen op "onzichtbare" tabellen afzet.

Met de knop Hyperlink invoegen, die u helemaal rechts vindt, kunt u eenvoudig hyperlinks maken naar onder andere websites, nieuwspagina's, vervolgpagina's, contactpagina's etc.

Klik op deze knop om een afbeelding in te voegen. Er wordt een venster geopend waar u de afbeelding kunt selecteren, tekst kunt toevoegen, de positie bepaalt en de hoogte/breedte van de afbeelding kiest.

Klik op de kleine pijl rechts van de knop om eventueel een achtergrondafbeelding/kleur voor de tekst te kiezen. Kiest u voor kleur, dan opent zich een venster waar u de gewenste kleur kiest en u daarna op OK klikt. Kiest u voor afbeelding, dan opent zich een venster waar u de afbeelding kunt selecteren, de positie aangeeft en definieert of de afbeelding herhaald moet worden op de achtergrond.

Alle tekstuele inhoud van een website kan zoals in een normaal tekstverwerkingsprogramma worden aangemaakt.

Tip! Door op [Enter] te klikken krijgt u een nieuwe paragraaf. Klikt u op [Shift]+[Enter], krijgt u een nieuwe regel.

Meer informatie:

Afbeelding invoegen

Hyperlink invoegen

Bijlage invoegen

Tabel invoegen

HTML-bestand openen

Ontwerptips voor uw website

Aan de slag met uw website