Artikelen van voorraad/inkoop reserveren

U kunt artikelen die op voorraad zijn, of waarvan een inkooporder bestaat, reserveren voor een verkooporder. Hiermee zorgt u ervoor dat er voldoene artikelen zijn zodra de verkooporder geleverd zal worden. Zowel de levering van artikelen als de reserveringen hiervoor worden automatisch als voorraadtransacties geregistreerd.

Zo reserveert u artikelen van de voorraad:

1. Selecteer in het bovenste gedeelte van het venster de order waarvoor u de reservering wilt maken.
  2. Klik op Van voorraad reserveren.
  3. Klik op Alle reserveren om alle artikelen van de verkooporder te reserveren die toegankelijk zijn ten opzichte van de voorraad en eventuele andere reserveringen.
  4. Voer eventueel het gewenste aantal in het veld Reservering voorraad in.

U hebt nu een artikel uit de voorraad gereserveerd.

Zo reserveert u artikelen van een inkooporder:

1. Selecteer in het bovenste gedeelte van het venster de order waarvoor u de reservering wilt maken.
  2. Klik op Van inkoop reserveren.
    Houd er rekening mee dat de inkooporder al eerder in de inkoopmodule moet zijn aangemaakt.
  3. Klik op Nieuw in het onderste overzicht om een inkoop aan het overzicht toe te voegen.
  4. Voer het gewenste aantal in het veld Gereserveerd in.

U hebt nu een artikel vanuit de inkoop gereserveerd.

Tip! Wanneer u een artikel uit de voorraad wilt reserveren waarbij Serienummer verplicht bij inkoop en verkoop is geselecteerd op het tabblad Instellingen in het artikelregister, dient u het serienummer te selecteren. Bovendien moet u bij de bedrijfsinstellingen voor Artikel Nummers worden handmatig ingezameld geselecteerd hebben.

Meer informatie:

Over de magazijnmodule

Artikelregister, tabblad: Instellingen

Bedrijfsinstellingen voor Artikel