Een stuklijst aanmaken

Als het bedrijf artikelen aanbiedt die uit verschillende onderdelen bestaan, kan zo’n artikel worden gedefinieerd als een Stuklijst. Zo kan er bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat een kantooroplossing aanbiedt die uit twee boekenkasten, een stoel en een bureau bestaat. In dat geval kan het volledige artikel worden gedefinieerd als één stuklijst. De boekenkasten, de stoel en het bureau worden dan gedefinieerd als onderdelen.

Een onderdeel aanmaken

Voordat u een stuklijst kunt aanmaken, moet u de artikelen aanmaken die de onderdelen van de stuklijst zullen vormen.

1. Maak een nieuw artikel aan of ga naar het artikel dat u wilt opnemen in de stuklijst.
  2. Selecteer de tab Stuklijsten.
  3. Selecteer Onderdeel van een stuklijst.
    Herhaal punten 1 - 3 voor alle artikelen die u wilt opnemen als onderdelen.

Een stuklijst aanmaken

1. Klik op Nieuw om de stuklijst als een nieuw artikel aan te maken.
  2. Selecteer de tab Stuklijsten.
  3. Selecteer Stuklijst met onderdelen.
  4. Selecteer één van de onderdelen die u onder punt 1 hebt aangemaakt.
  5. Klik op OK.
  6. Voer het Aantal eenheden in die deel zullen uitmaken van de stuklijst.

7. Klik op OK.
  8. Klik op Koppelen in de tab om een ander onderdeel te koppelen aan de stuklijst.

Zie Stuklijsten voor instellingen voor Rapportinstellingen, Prijsaanpassing en Bijwerken magazjin.

De Stuklijst is nu aangemaakt.

Meer informatie:

Tab Artikelregister, Stuklijst

Stuklijst samenstellen/onderdelen verwijderen