Stuklijst samenstellen/opsplitsen

Een stuklijst is een artikel dat samengesteld is uit verschillende artikelen (onderdelen). Of een artikel een stuklijst of een onderdeel van een stuklijst is, wordt aangeven op het tabblad Stuklijst in het artikelregister. Meer informatie over het samenstellen van een stuklijst vindt u in Stuklijsten.

Bij het samenstellen van stuklijsten worden onderdelen opgenomen uit het primaire magazijn dat u in het overzicht hebt aangegeven. Indien er onvoldoende beschikbare voorraad van onderdelen is in dit magazijn, zullen onderdelen worden opgenomen uit het standaardmagazijn van de onderdelen en vervolgens uit andere magazijnen met beschikbare voorraad.

Tijdens het samenstellen van een stuklijst wordt voor elk onderdeel dat in de stuklijst verwerkt wordt, een voorraadtransactie aangemaakt in de categorie Montage.

Let op! U kunt stuklijsten alleen samenstellen en opsplitsen indien Hoofdartikel bijwerken is geselecteerd bij Bijwerken voorraad bij verkoop op de artikelkaart van de stuklijst, tab Stuklijsten.

Zo stelt u een stuklijst samen:

1. Ga naar Beheer - Magazijn - Magazijn - Voorraad.
  2. Selecteer de gewenste stuklijst.
  3. Klik op Samenstellen.
  4. Voer het aantal samen te stellen stuklijsten in.
    Het maximale aantal stuklijsten dat samengesteld kan worden, wordt bepaald door het aantal beschikbare onderdelen in voorraad (voorraad minus het aantal "aan klanten").
  5. Klik OK.

Het gewenste aantal van de stuklijst is nu samengesteld, en de voorraad van de onderdelen wordt op basis hiervan verminderd.

Zo splitst u een stuklijst op:

1. Ga naar Beheer - Magazijn - Magazijn - Voorraad.
  2. Selecteer de gewenste stuklijst.
  3. Klik op Opsplitsen.
  4. Voer het aantal op te splitsen stuklijsten in.
  5. Klik op OK.

De opgesplitste onderdelen worden in hetzelfde magazijn teruggelegd als vanuit welke ze bij het samenstellen werden opgenomen (het magazijn dat u in het overzicht voor de stuklijst hebt geselecteerd) indien de onderdelen nog steeds aan het magazijn gekoppeld zijn.

Tip! U kunt een stuklijst ook via de artikelkaart samenstellen en opsplitsen. Open de artikelkaart en ga naar het tabblad Magazijn. Hier vindt u de knoppen Samenstellen en Opsplitsen.

Meer informatie:

Over de magazijnmodule

Een stuklijst aanmaken

Artikelregister, tabblad: Stuklijsten

Artikelregister, tabblad: Magazijn