Factuur crediteren

Zo crediteert u een bestaande factuur:

1. Ga naar Beheer - Order/Factuur - Order/Factuur.
  2. Selecteer de status Factuur uit de afrollijst.
  3. Blader of zoek de factuur die u wilt crediteren.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Antwoordt JA op de vraag of u een creditnota wilt krijgen.

6. Er zal nu een niet verwerkte creditnota aangemaakt worden, die u naar wens kunt bewerken.
  7. Klik op de knop Factuur in de werkbalk om de creditnota te verwerken. Wanneer u het bericht krijgt dat de order niet verwerkt is , dient u naar het tabblad Diversen te gaan en de optie Verwerking voltooid te selecteren.

8. Klik op Creditnota en verzenden naar printer.
  9. Klik OK.
  10. Controleer de testafdruk en sluit het afdrukvoorbeeld door op Close Preview te klikken.

11. Het venster Creditnota, Voorraad bijwerken verschijnt nu. Wanneer u alle artikelen wilt bijwerken in de voorraad dan klikt u op Sluiten.
  12. Antwoord Ja om de order te factureren. De creditnota zal nu worden geboekt.
  13. Antwoord Ja om de afdruk goed te keuren indien deze correct is.

De factuur is nu gecrediteerd.

Let op! U kunt een niet-verwerkte order niet verwijderen. Als u op verwijderen klikt krijgt u een venster waar u kunt kiezen uit Order annuleren of Gemiste verkoop.

Meer informatie:

Onafhankelijke creditnota aanmaken

Order/Factuurregister