Onafhankelijke creditnota aanmaken

Normaal heeft een creditnota een referentie naar een eerder verzonden factuur, maar in sommige situaties wenst u wellicht een onafhankelijke creditnota aan te maken.

Zo maakt u een onafhankelijke creditnota aan:

1. Ga naar Beheer - Order/Factuur - Order/Factuur.
  2. Selecteer de status Niet verwerkte creditnota uit de afrollijst.
  3. Klik op Nieuw.
  4. Selecteer de gewenste relatie uit de lijst en klik OK.
  5. In het venster krijgt u de mogelijkheid om een koppeling te maken naar een factuur, door deze te selecteren of het nummer in te voeren. Als een creditnota onafhankelijk moet zijn, dan dient u hier geen koppeling te maken naar een factuur.
  6. Klik OK.
  7. Ga naar het tabblad Artikelregels.
  8. Klik op Artikellijst weergeven.
  9. Selecteer het artikel dat u wilt crediteren en klik op Invoegen.
  10. In het veld Aantal vult u in hoeveel u wilt crediteren. Houd er rekening mee dat u een negatief aantal dient in te voeren, dus met een minusteken, bijvoorbeeld "-2".
  11. Klik op de knop Factuur.
  12. Selecteer Creditnota en verzendt naar printer.
  13. Klik OK.
  14. Controleer of de testafdruk en sluit het afdrukvoorbeeld door op Close Preview te klikken.
  15. Het venster Creditnota, magazijn bijwerken verschijnt nu. Wanneer alle artikelen in voorraad bijgewerkt moeten worden dan kiest u hier Sluiten.
  16. Antwoord Ja indien u de order wilt factureren. De creditnota wordt nu geboekt.
  17. Antwoord Ja om de afdruk goed te keuren.

De creditnota heeft geen referentie naar een eerder gemaakte factuur, en kan later aan een open post gekoppeld worden.

Meer informatie:

Factuur crediteren

Order/Factuurregister