Over verkoopprognose

De functionaliteit verkoopprognose helpt u met het voorspellen van uw toekomstige verkopen gebaseerd op de kans op verkoop welke u toekent aan uw offertes en niet-verwerkte orders. De verkoopprognose geeft uw bedrijf een evaluatie van de huidige verkoopniveau's en helpt u met het identificeren van patronen in uw verkopen. De verkoopgegevens worden in Mamut Business Software weergegeven en geregistreerd.

De volgende vijf standaardwaarden voor de kans op verkoop (lead, behoefteanalyse, afspraak, contract en wacht op bevestiging) kunt u toekennen aan uw offertes en/of orders. Door deze in te voeren kunt u uw toekomstige verkopen in een grafiek weergeven. Deze vindt u in het aandachtsgebied Status in Mamut Business Software. Deze bevat een linknaar de orders en offertes in de prognose. U kunt deze afdrukken of naar Microsoft Excel exporteren.

Meer informatie:

Aan de slag met verkoopprognose

Order/factuurregister

Offerteregister

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur

Standaardregister