Aan de slag met verkoopprognose

De verkoopprognose voor offertes is standaard ingeschakeld. Indien u deze ook voor uw orders wenst te gebruiken moet u deze functionaliteit apart inschakelen.

U schakelt de verkoopprognose in en uit via Beheer - Instellingen - Bedrijf - Module-instellingen - Offerte/Order/Factuur - Algemeen. Hier vindt u de opties Het bedrijf gebruikt verkoopprognoses voor offertes en Het bedrijf gebruikt verkoopprognoses voor orders. Meer informatie over dit tabblad vindt u in Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur.

De volgende stap is om de kans op verkoop voor de offertes en/of orders te registreren. Dit doet u met behulp van de afrollijst Kans op verkoop bovenaan de offerte- of orderkaart. Meer informatie over dit veld vindt u in Order/factuurregister.

Zodra u de kans op verkoop hebt geregistreerd zal een grafiek van de verkoopprognose worden weergegeven in het aandachtsgebied Status in Mamut Business Software. Meer informatie over deze grafiek vindt u in De verkoopprognoselijst.

Tip! Druk op [F5] of de knop Bijwerken om de inhoud van de grafiek bij te werken.

De functionaliteit aan uw behoefte aanpassen

U kunt verkoopstatussen aanmaken en bewerken via het standaardregister. U kunt er zoveel aanmaken als u wenst, maar er kunnen er maar 5 statussen tegelijkertijd actief zijn. Meer informatie vindt u in Standaardregister.

Gebruik van verkoopprognose voor versie 16 van Mamut Business Software

Indien u de oude functionaliteit voor verkoopprognose hebt gebruikt, en u wilt de verbeterde verkoopprognose in gebruik nemen, moet u de volgende handelingen uitvoeren.

Meer informatie:

Over verkoopprognose

De verkoopprognoselijst

Order/factuurregister

Offerteregister

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur

Standaardregister