Artikellijst

U kunt de artikellijst gebruiken om de artikelen die in de order opgenomen moeten worden, te selecteren. De artikellijst is een overzicht dat alle, of een bepaald aantal, artikelen uit het Artikelregister. De artikellijst wordt gebruikt om een artikel te selecteren waarvan de artikelkaart geopend wordt, of welke aan een offerte, verkooporder of inkooporder toegevoegd wordt..

U kunt de artikellijst in de gebruikersinstellingen voor artikel aanpassen.

De sortering in het artikeloverzicht veranderen

Standaard is het artikeloverzicht gesorteerd op artikelcode. U kunt de sortering van het overzicht eenvoudig veranderen door op de titel van de kolom te klikken waarop u wenst te sorteren. De gekozen kolom zal in dikgedrukt lettertype worden weergegeven.

De weer te geven artikelen in het overzicht wijzigen

Standaard zullen Alle artikelen (geen non-actieve) worden weergegeven wanneer het artikeloverzicht wordt geopend. Uit de afrollijst bovenaan kunt u aangeven welke artikelen u in de artikellijst wenst te zien, en op die manier het aantal weer te geven artikelen begrenzen. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u alleen campagneartikelen, voorraadartikelen, stuklijsten, non-actieve of een bepaalde groep artikelen wilt bekijken.

In de gebruikersinstellingen voor de artikellijst kunt u kiezen voor een Uitgebreid artikeloverzicht. De lijst wordt uitgebreid met prijs- en voorraadinformatie over het artikel.

Meer informatie:

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur

Artikelregister

Gebruikersinstellingen voor Artikel