Order/Factuur, tabblad: Diversen

Op dit tabblad kunt u bijvoorbeeld het respons type, de afronding en factoring bepalen voor enkele orders. U kiest ook het Formulier voor de order hier. De order kan ook verbonden worden aan een Afdeling, en de keuze die u voorneemt in de afrollijst Verzamelorder bepaalt of de order een ’niet verwerkte order’ of een ’niet verwerkte verzamelorder’ is.

Tevens kunt u op dit tabblad aangeven in hoeverre de order klaargemaakt is voor facturering.

U bereikt dit tabblad via Beheer - Order/Factuur - Order/Factuur - Diversen.

Selecteer uw eventuele keuzes in de afrollijsten bij Respons type, Afronden, Formulier, Afdeling en Verzamelorder. Indien geen van de voorgedefinieerde keuzes voor u van toepassing zijn, kunt u in het Standaardregister nieuwe opties aanmaken. Meer informatie vindt u in Standaardregister.

Btw: In de afrollijst Btw kunt u kiezen tussen Btw-plichtig, Export buiten EU, Export EU en Vrijgestelde klant.

Factoring: Kies Ja wanneer u gebruik maakt van een extern factoringsbedrijf.

Aut. incasso: Wanneer u hier voor Verzenden kiest, zal de factuur automatisch worden geïncasseerd. Indien u in de relatiekaart hebt aangegeven dat de facturen automatisch geïncasseerd moeten worden, zal hier automatisch Verzenden zijn geselecteerd. Meer informatie vindt u in in Over automatische incasso.

Selecteer de gewenste opties onder de afrollijsten die relevant zijn voor de betreffende order. Deze zijn met name van toepassing wanneer er meerdere gebruikers zijn. Op deze manier kan elke gebruiker zien hoe ver de order is.

Verwerking voltooid: Door deze optie te selecteren, geeft u de andere gebruikers aan dat de benodigde informatie geregistreerd is. Indien er een deel is van de order, zoals informatie over prijzen, kortingen, vracht etc. welke niet is ingevoerd, selecteert u deze optie niet, zodat het duidelijk is dat de order nog niet gereed is.

Toeslagen: Deze informatie is afkomstig van de relatiekaart, maar u kunt het ook hier registreren. Vergeet echter niet dat de toeslag afhankelijk is van het artikel. Dit dient eventueel ook op de artikelkaart geregistreerd te worden.

Gereed voor factureren: Deze optie is alleen van toepassing als één gebruiker een niet-verwerkte order registreert en een andere gebruiker deze factureert. Indien u deze optie selecteert, toont u de andere gebruiker dat de order gereed is voor het factureren.

Ingezameld: Indien u deze optie selecteert, geeft u de andere gebruikers van het programma aan dat de bestelde producten ingezameld zijn uit het magazijn. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het betreffende magazijn al is bijgewerkt.

Rapporten: Klik op de knop Rapporten om de taal bij het afdrukken in te stellen en om te bepalen hoe de stuklijsten (artikelgroep) weergegeven moet worden in rapporten. Meer informatie vindt u Rapportinstellingen.

Ordergegevens: Klik op Ordergegevens om eventuele details over het verkoopproces te registreren, zoals Startdatum, Verwachte afsluitdatum, Verkoopkans, evenals Status en Notitie. Indien u de Verkoopkans inschat , ziet u de naam van diegene die de order heeft aangemaakt. Diversen en het veld hiervoor bijwerkt, dan kunt u naderhand rapporten afdrukken om aan te geven voor hoeveel verkopen u in de toekomst opdracht kunt geven. Onderaan het tabblad.

Keten verwerken: Indien de relatie verbonden is aan een Hoofdkantoor, dan zal de knop Keten verwerken toegankelijk zijn. Hier kunt u instellingen toepassen voor waar de factuur heen gestuurd moet worden, waar de artikelen geleverd moeten worden en welke kortingsinstellingen moeten gelden.

Meer informatie:

Over order/Factuur

Een factoringsbestand aanmaken

Ordergegevens/Offertegegevens

Over automatische incasso