Over automatische incasso

Automatische incasso is een functionaliteit voor bedrijven die automatische incasso gebruiken bij het factureren van hun klanten.

De functionaliteit zorgt ervoor dat klantbetalingen rechtstreeks van de bankrekening van de klant afgeschreven worden, indien u een dergelijke overeenkomst met uw bank hebt.

U kunt een automatische incasso-bestand in het programma aanmaken met behulp van de wizard. De wizard vindt u via Beheer - Administratie - Automatische incasso, of door op de knop Automatische incasso in het venster Debiteuren te klikken.

Let op! Voor u een automatische incasso-bestand aan kunt maken, dient u de functionaliteit te activeren en de instellingen te definiëren. Meer informatie over het instellen van automatische incasso vindt u in Instellingen voor automatische incasso.

Meer informatie:

Nieuwe betalingsvoorwaarde aanmaken

Instellingen voor automatische incasso

Wizard automatische incasso

Status van de automatische incasso