Wizard automatische incasso

U kunt een automatische incasso-bestand aanmaken met behulp van de wizard automatische incasso. Voor u de wizard start, dient u eerst de functionaliteit voor automatische incasso te activeren en de instellingen hiervoor te definiëren. Meer informatie over de instellingen voor automatische incasso vindt u hier.

Zo maakt u een automatische incasso-bestand aan:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Automatische incasso of klik op de knop Automatische incasso in het venster Debiteuren.
  2. De automatische incasso-wizard wordt opgestart. Selecteer Bestand voor automatische incasso aanmaken of Opvolging van automatische incasso-posten, afhankelijk van wat u wenst te uit te voeren.
    Kies de optie Opvolging van automatische incasso-posten indien u een onbetaalde automatische incasso-post wilt regenereren. Door hiervoor te kiezen kunt u de automatische incasso-post associëren met een status voor opvolging voor u een bestand aanmaakt.

3. Klik op Volgende.
  4. Selecteer het Type relatie waarvoor u een automatische incasso wilt aanmaken.
  5. Selecteer de betreffende Klant. Wilt u de automatische incasso voor alle klanten aanmaken, selecteert u niets in het veld Klant. U kunt ook op Filter klikken om een selectie klanten te kiezen. Indien u voor Opvolging van automatische incasso-posten hebt geselecteerd, bepaal dan ook de Status van de betreffende automatische incasso-post. Meer informatie over de status vindt u in Status van de automatische incasso.
  6. Klik op Volgende.
  7. In het volgende venster selecteert u voor welke factuur/facturen u een automatische incasso wilt versturen.
  8. Klik op Volgende.
  9. Controleer op het afdrukvoorbeeld of alle waarden correct zijn. Klik op Print om het rapport af te drukken.
  10. Klik op Volgende.
  11. Bij de volgende stap geeft u aan in welke map het bestand opgeslagen dient te worden. Klik op Volgende.
  12. Klik op Voltooien om de wizard te voltooien en het bestand aan te maken.

Het automatische incasso-bestand is nu aangemaakt in de geselecteerde map.

Meer informatie:

Over automatische incasso

Status van de automatische incasso

Instellingen voor automatische incasso