Administratieve instellingen: Kostenplaats

In het venster Kostenplaats kunt u kostenplaatsen aanmaken die aan een nieuwe, aangepaste, kostenplaatsgroepen worden gekoppeld. Aangepaste kostenplaatsen kunnen gebruikt worden bij het registreren van boekstukken bij het inboeken. In het programma zijn twee kostenplaatsen standaard opgenomen, te weten Afdeling en Project. In de gebruikersinstellingen voor inboeken kunt u aangeven dat de kolom van uw aangepaste kostenplaatsen weergegeven wordt in het venster inboeken.

Voorbeelden van kostenplaatsgroepen zijn campagnes, artikelen, medewerkers, klachten, verpakkingen en transportschade.

Let op! De functionaliteit om één extra kostenplaatsgroep aan te maken, zal toegankelijk zijn voor gebruikers van Mamut Enterprise E5. Een eigen additioneel product kan u toegang geven tot maximaal vier (in Mamut Enterprise E5 drie) aangepaste kostenplaatsgroepen.

Rechts van de afrollijst Kies kostenplaatsgroep kunt u op Bewerken klikken om de naam van een kostenplaatsgroep te wijzigen. In elke kostenplaatsgroep kunt u zoveel kostenplaatsen aanmaken als u wenst.

Nieuw: Maak een nieuwe kostenplaats aan in de kostenplaatsgroep die geselecteerd is in de bovenstaande afrollijst.

Bewerken: Bewerk de naam van de geselecteerde kostenplaats.

Verwijderen: Verwijder de geselecteerde kostenplaats.

Let op! Extra kostenplaatsen zijn alleen bij het registreren van boekstukken in de inboekmodule beschikbaar. Boekstukken die via andere modules worden ingevuld kunnen niet op deze aangepaste kostenplaatsen worden geboekt. Deze kunnen alleen aan de kostenplaatsen Project en Afdeling worden gekoppeld. Het is mogelijk om deze kostenplaatsen op een later moment voor het boekstuk aan te passen. Dit kunt u doen via het Debiteuren- en Crediteurenbeheer of in het Grootboek. Selecteer het betreffende boekstuk en klik op Bewerken.

Tip! U kunt de informatie over de kostenplaatsen op dezelfde manier als Project en Afdeling op boekstukken die in het grootboek zijn verwerkt, bewerken. Dit doet u door de betreffende opties bij Instellingen voor grootboek te selecteren.

Meer informatie:

Extra kostenplaatsen

Rapporten met kostenplaatsen aanmaken

Boeken van boekstukken met aangepaste kostenplaatsen

Administratieve instellingen

Gebruikersinstellingen voor inboeken