Boeken van boekstukken met aangepaste kostenplaatsen

Indien u Mamut Enterprise E5 of een additioneel product voor extra kostenplaatsen hebt, dan kunt u bij het boeken van boekstukken naast de standaard kostenplaatsen Afdeling en Project, eigen gedefinieerde kostenplaatsen gebruiken bij het inboeken.

Zo gaat u aan de slag met eigen gedefinieerde kostenplaatsen:

1. Definieer eerst uw eigen kostenplaatsen via Beheer - Instellingen - Administratie - Module-instellingen - Kostenplaats.
    Meer informatie over het aanmaken van kostenplaatsen vindt u in Kostenplaats.
  2. Vervolgens dient u de kolom voor kostenplaatsgroepen binnen de gebruikersinstellingen in het inboekvenster te activeren. Om dit te doen opent u het inboekvenster via Beheer - Administratie - Inboeken. Selecteer de gewenste boekstuksjabloon uit de lijst en klik op Gebruikersinstellingen.
  3. Selecteer het tabblad Kolommen en selecteer de optie in de eerste kolom, naast de kostenplaatsgroep(en) die u wenst te activeren. Indien u Enter-stop wenst te activeren voor deze kolom, dient u de optie in de tweede kolom te selecteren. Klik OK om uw instellingen op te slaan.

4. U kunt de boekstukken op de normale wijze registreren. Echter, u hebt nu de mogelijkheid om uw eigen kostenplaatsen te selecteren.

Het boekstuk is nu geregistreerd met de eigen gedefinieerde kostenplaats en kan worden overgebracht naar het grootboek.

Tip! Extra kostenplaatsen zijn alleen bij het registreren van boekstukken in de inboekmodule beschikbaar. Boekstukken die via andere modules worden ingevoerd kunnen niet op deze aangepaste kostenplaatsen worden geboekt. Deze kunnen alleen aan de kostenplaatsen Project en Afdeling worden gekoppeld. Het is mogelijk om deze kostenplaatsen op een later moment voor het boekstuk aan te passen. Dit kunt u doen via het Debiteuren- en Crediteurenbeheer of in het Grootboek. Selecteer het betreffende boekstuk en klik op Bewerken.

Meer informatie:

Boekstukken registreren

Een transactie in debiteuren- of crediteurenadministratie wijzigen

Gebruiksinstellingen voor Inboeken

Administratieve instellingen: Kostenplaats

Rapporten met kostenplaatsen aanmaken

Extra kostenplaatsen

Uitgebreide selectie

Verwerken naar grootboek