Verwerken naar grootboek

Het boekstukoverzicht met alle boekstukken, die nog niet naar het grootboek verwerkt zijn, worden in een eigen venster in het inboekvenster weergegeven. Indien dit venster niet zichtbaar is, kunt u deze activeren door de optie Boekstukoverzicht weergeven te selecteren op het tabblad Functionaliteiten in de gebruikersinstellingen voor inboeken.

Zo verwerkt u een boekstuk naar het grootboek:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Inboeken.
  2. Klik op Verwerken naar grootboek.
    Een alternatief voor het verwerken van boekstukken is via Beheer - Administratie - Verwerken naar grootboek.

3. Maak een selectie voor het verwerken naar grootboek.
    U kunt kiezen om een bepaald dagboek en/of periode of alle dagboeken en/of perioden over te boeken. (Een combinatie is ook mogelijk zoals boekstukken met dagboek Verkoopfactuur van Periode 3.

Tip! Hebt u de optie Batchverwerking in de gebruikersinstellingen voor inboeken geselecteerd, kunt u een batch (verzameling boekstukken) kiezen in het selectievenster.

4. Zorg dat de optie naast Afdrukvoorbeeld transactiejournaal niet is geselecteerd indien u deze niet wilt weergeven voor de verwerking naar grootboek wordt uitgevoerd.
  5. Klik op Volgende.
  6. Controleer of de inhoud in het afdrukvoorbeeld van het transactiejournaal correct is (wanneer u bij stap 4 heeft aangegeven het voorbeeld te willen zien).
  7. Sluit het afdrukvoorbeeld door op Close Preview te klikken.
  8. Klik op Vorige indien er een fout in het voorbeeld van het transactiejournaal staat.
    U kunt teruggaan en een nieuwe selectie maken. Vervolgens kunt u opnieuw een afdrukvoorbeeld van het transactiejournaal bekijken.
  9. Wanneer het voorbeeld correct is, selecteert u het gewenste Afdrukmedium voor de originele afdruk van het transactiejournaal. Selecteert u een printer, dan moet u de afdruk goedkeuren.
  10. Klik op Voltooien.
    Vergeet niet de afdruk goed te keuren indien u voor printer heeft gekozen. Wanneer u op Nee klikt, zal het transactiejournaal opnieuw afgedrukt worden. U kunt geen veranderingen meer aanbrengen in het transactiejournaal, alleen een nieuwe versie van het rapport afdrukken.

De boekstukken worden verwerkt naar het hoofdboek.

Transactiejournaal

Het transactiejournaal wordt elektronisch, in PDF-formaat, op de documentlocatie opgeslagen. U vindt het documentgebied via Beheer - Instellingen - Andere instellingen - Andere programma's.

Tip! Ga naar Bestand - Databasehulpprogramma's - Ga naar de documentlocatie van de bedrijfsdatabase om de documentlocatie in Windows verkenner te openen.

Meer informatie:

Inboekvenster

Grootboek

Corrigeren, terugzetten en verwijderen van boekstukken

Gebruikersinstellingen voor Inboeken

Andere programma's

Over databasehulpprogramma's