Over databasehulpprogramma's

Er bestaan een aantal databasehulpprogramma's om u te helpen bij het beheer van het programma. Een aantal hiervan is beveiligd met een wachtwoord, onder meer om uw systeem te beschermen tegen gebruik door onbevoegden. Andere hulpprogramma's zijn uitsluitend gemaakt voor gebruik door het Mamut Supportcenter of erkende resellers.

Voorbeelddatabase installeren

Installeer een nieuwe bedrijfsdatabase met voorbeeldgegevens. Meer informatie vindt u in Product evalueren en functionaliteiten uitproberen.

Bewerk verwerkte facturen en boekstukken

Het is mogelijk om facturen die zijn aangemaakt en boekstukken die zijn verwerkt naar het grootboek, alsnog te bewerken. Het doel van deze functionaliteit is om gebruikers in staat te stellen om de meest belangrijke elementen van verwerkte facturen en boekstukken te bewerken zonder dat deze gecrediteerd of teruggeboekt hoeven te worden. Meer informatie over deze functionaliteit vindt u hier.

Systeeminformatie (Microsoft Info)

Geeft de systeeminformatie weer indien Microsoft Info op uw computer is geïnstalleerd.

Ga naar de programmabestanden van het systeem

Opent de map voor de programmabestanden van het systeem in Windows verkenner.

Ga naar de gegevensbestanden van het systeem

Opent de map voor de gegevensbestanden van het systeem in Windows verkenner.

Ga naar de documentlocatie van de bedrijfsdatabase

Opent de map voor de documentlocatie van de bedrijfsdatabase in Windows verkenner. Meer informatie over de documentlocatie vindt u hier.

Ga naar de systeembestanden van het systeem

Opent de map voor de systeembestanden van het systeem in Windows verkenner.

Meer informatie over het installeren van het bestanden vindt u in Installeren van bestanden.

Voor support

Dit bevat de functionaliteiten die alleen bedoeld zijn voor gebruik door het Mamut Supportcenter.

Database vertalen

Dit hulpmiddel zet de taal in de systeemtabellen om naar de taal die in de gebruikersinstellingen is geselecteerd. Dit gebruikt u wanneer u de taal hebt gewijzigd.

Systeembestanden downloaden

Het is mogelijk dat de softwareleverancier de systeembestanden bijwerkt. Deze bijgewerkte of nieuwe systeembestanden bevatten kleine wijzigingen in het systeem, en zijn beschikbaar via Bestand - Databasehulpprogramma - Systeembestanden downloaden. Houd er rekening mee dat deze functionaliteit alleen voor de systeembeheerder/supergebruiker beschikbaar is, en alleen gebruikt dient te worden wanneer u hierover een bericht hebt ontvangen van de softwareleverancier.

Let op! Het downloaden van systeembestanden is niet hetzelfde als uw programma updaten naar een nieuwe versie. Nieuwe of bijgewerkte systeembestanden worden door de softwareleverancier ter beschikking gesteld indien een kleine wijziging in de systeemtabellen beschikbaar is.

Meer informatie over het downloaden van systeemupdates vindt u in Systeembestanden downloaden.

Databasebeheer

Met behulp van Databasebeheer kunt u in één keer rekeningen voor het rekeningschema aanmaken in verschillende bedrijfsdatabases/voor verschillende cliënten. Dit kan bijzonder nuttig zijn indien u meerdere bedrijfsdatabases heeft die gelijke of overeenkomstige rekeningschema's hebben.

Meer informatie:

Voorbeelddatabase installeren/additionele producten evalueren

Databasebeheer

Systeembestanden downloaden

Over databases