Systeembestanden downloaden

Het is mogelijk dat de softwareleverancier de systeembestanden bijwerkt. Deze bijgewerkte of nieuwe systeembestanden bevatten kleine wijzigingen in het systeem, en zijn beschikbaar via Bestand - Databasehulpprogramma - Systeembestanden downloaden. Houd er rekening mee dat deze functionaliteit alleen voor de systeembeheerder/supergebruiker beschikbaar is, en alleen gebruikt dient te worden wanneer u hierover een bericht hebt ontvangen van de softwareleverancier.

In de wizard van deze functionaliteit kiest u ervoor om de update van het internet te downloaden. Hiermee gaat u naar een venster waarin de beschikbare systeemupdates worden weergegeven.

Let op! Vergeet niet dat een aantal van deze systeembestanden niet automatisch geïnstalleerd worden, maar moeten worden uitgevoerd vanaf de locatie waarnaar u de bestanden downloadt.

Deze functionaliteit dient niet te worden gebruikt, behalve wanneer de softwareleverancier aangeeft dat er nieuwe systeembestanden beschikbaar zijn. Informatie over beschikbare systeembestanden vindt u in de algemene marketingcommunicatie van Mamut.

Systeembestanden werken de logbestanden bij met informatie over welke functionaliteiten er zijn gedownload met de datum, tijdstip, gebruiker en updatenummer.

Zo downloadt u nieuwe systeembestanden:

1. Maak een back-up van uw systeem.
  2. Ga naar Bestand - Databasehulpprogramma's - Systeembestanden downloaden.
  3. Selecteer Download van het internet en klik op Volgende. Het volgende venster laat zien welk(e) bestand(en) er wordt/worden gedownload. Alle bestanden die hier worden weergegeven, worden gedownload.
  4. Klik op Volgende om de bestand(en) te downloaden.
  5. Geef aan waar u de bestanden wilt opslaan.

De bestanden worden opgeslagen op de locatie die u hebt aangegeven. Wanneer u op OK klikt zal het programma afgesloten worden. Het bijwerken zal automatisch starten indien het slechts één bestand bevat. Indien er meerdere bestanden zijn, dient u de downloadmap te openen. U dubbelklikt op de afzonderlijke bestanden die gedownload zijn om de updates te starten. Als er meerdere bestanden zijn, kunt het bijwerken één voor één uitvoeren. Voor installaties met meerdere gebruikers moet de systeembeheerder alle gebruikers uitloggen en eerst de server bijwerken voordat de computers van individuele gebruikers worden bijgewerkt.

Tip! Als u geen verbinding hebt met het internet, kunnen bepaalde bestanden beschikbaar zijn op andere media. Om de bestanden te importeren, gebruikt u dezelfde menukeuzes, maar moet u in bovenstaande stap 3 Bestand lezen vanaf uw computer of een ander opslagmedium selecteren.

Meer informatie:

Over updates naar een nieuwe versie

Over databasehulpprogramma's

Over back-ups