Instellingen - Kassaopmaak

Op het tabblad Kassaopmaak vindt u alle instellingen voor de kassaopmaak in Mamut Kassa. U bereikt deze instellingen via Beheer - Instellingen - Kassaopmaak.

Vast bedrag in kassa na kassaopmaak: Het bedrag dat hier wordt aangegeven wordt gebruikt als wisselgeld bij het opmaken van de kassa.

Het bedrijf maakt gebruik van eigen kassalades per gebruiker: Deze instelling zorgt ervoor dat er per kassalade, of tot de kassaopmaak, maar één gebruiker verkopen kan registreren. Indien er verkopen worden geregistreerd die niet met de kassaopmaak worden meegenomen, kunnen andere gebruikers niet in Mamut Kassa inloggen. U dient derhalve altijd een kassaopmaak uit te voeren voor een nieuwe gebruiker kan inloggen en verkopen kan registreren.

'Berekend bedrag in kas' en 'Verschil' tijdens opmaak weergeven: Deze optie hoeft u alleen te selecteren indien u een verwachte balans of verschil wenst weer te geven tijdens de opmaak van de kassa.

Denominatie

Klik op Nieuw of Bewerken om een denominatie aan te maken of te bewerken. Het systeem heeft tevens een aantal vooraf ingestelde denominaties.

Naam: Voer een beschrijvende naam in.

Bedrag: Een denominatie kan iets anders zijn dan een geldbedrag met een vaste eenheid. Bijvoorbeeld, indien u betalingen met cadeaubonnen voor verschillende bedragen accepteert, kunt u een denominatie genaamd "Cadeaubon" aanmaken en de Denominatie geeft aan definiëren als Bedrag.

Aantal: Selecteer deze optie indien u een numerieke waarde voor de denominatie wenst te gebruiken.

Omrekenfactor: Deze optie stelt u in staat te definiëren waarmee het aantal moet worden vermenigvuldigd om het correcte bedrag te berekenen. In het voorbeeld hierboven is een denominatie voor een € 100,00 biljet toegevoegd. Een biljet is 100 euro waard, dus de omrekenfactor is 100. Het is niet mogelijk een bedrag lager dan 1 in te voeren.

Valuta: Voer hier de valuta van het bedrijf in of gebruik een vreemde valuta indien dit is ingesteld bij Beheer - Instellingen - Algemeen - Vreemde valuta.

Zo voegt u een nieuwe denominatie toe:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Kassaopmaak

2. Klik op Nieuw.

3. Voer een naam in, bijvoorbeeld 10.

4. Kies Bedrag of Aantal, en geef eventueel de Omrekenfactor aan.

5. Klik op OK.

De denominatie kan nu worden gebruikt.

Tip! Sommige bedrijven staan medewerkers toe om Kassaopnames tegen een bon te registreren. Om deze te controleren, kunt u kassaopnames als een denominatie aanmaken. Op deze manier kan de gebruiker deze kassaopnames als een denominatie zien tijdens de kassaopmaak. Hierdoor kan het bedrag van de bonnen in een apart veld worden ingevoerd.

Meer informatie:

Instellingen voor Mamut Kassa

Over dagelijkse routines

Instellingen - Algemeen