Definities van woorden en uitdrukkingen in het programma

Afgesloten verkoop: Een verkoop die is voldaan of waarvoor een factuur is aangemaakt.

Opgemaakte verkoop: Een verkoop die is voldaan en meegenomen is in de kassaopmaak.

Administratief programma: Mamut Business Software bevat informatie die met regelmaat naar Mamut Kassa wordt overgebracht. Het programma wordt beschreven als een administratief programma, in tegenstelling tot Mamut Kassa.

Supergebruiker: Een supergebruiker is een gebruiker van het programma die toegang heeft tot alle functionaliteiten in het programma.

Systeembeheerder: Een systeembeheerder heeft over het algemeen toegang tot functionaliteiten waar de gewone gebruiker normaal gesproken niet mee in aanraking komt. Hierbij kunt u denken aan het maken van back-ups, het gebruikersbeheer etc. In Mamut Business Software kan de gebruiker worden gekoppeld aan het voorgedefinieerde gebruikersprofiel Systeembeheerder. Deze geeft toegang tot de functionaliteiten waarvan Mamut Business Software aanneemt dat ze relevant zijn voor een systeembeheerder.

PLU: PLU is een eigen aangemaakt nummer voor een artikel dat fungeert als een EAN-code, maar niet aan de standaarden voldoet.

Dagafsluiting: De dagafsluiting is een functionaliteit om een serie verkopen van één kassa af te sluiten. De dagafsluiting wordt vaak op een bepaald tijdstip uitgevoerd. Om de verkoop mee te nemen in de dagafsluiting moet deze zijn meegenomen in de kassaopmaak.

Trainingmodus: U kunt het programma in de trainingmodus starten om te oefenen of om medewerkers op te leiden. Deze trainingmodus registreert alles in de voorbeelddatabase. U start het programma in de trainingmodus via het Start-menu in Windows. Onder de programmagroep Mamut Kassa vindt u de trainingmodus. Het wordt duidelijk aangegeven dat u zich in de trainingmodus bevindt.

Continuerend gebruik: Continuerend gebruik verwijst naar alle rapporten, prijswijzigingen, opening van de kassalade en het in- en uitloggen. Deze informatie wordt in het systeem opgeslagen en kan als een rapport worden afgedrukt.

X-rapport en Z-rapport: Mamut Kassa bevat een aantal rapporten. Het X-rapport en het Z-rapport accumuleren geregistreerde verkopen gedurende verschillende periodes. Het Z-rapport bevat alle verkopen die tussen twee dagafsluitingen worden geregistreerd. Het X-rapport bevat alle geregistreerde verkopen sinds het laatste Z-rapport. In de rapportenmodule van het programma wordt het Z-rapport Dagafsluiting (Z-rapport) genoemd en wordt gebruikt bij het uitvoeren van de dagafsluiting.

Meer informatie:

Over Mamut Kassa