Rentefakturering

Ved hjelp av rentefakturering kan du fakturere kunder for tapte renteinntekter. Tapte renteinntekter på kunder som betaler for sent kan utgjøre betydelige beløp i løpet av året.

Under innstillinger for rentefakturering bestemmer du innstillingene som skal gjelde for ditt firma.

Ved valg av Rentefakturering åpnes en veiviser der du kan velge mellom å opprette nye rentefakturaer eller å skrive ut kopier av tidligere rentefakturaer.

Slik oppretter du nye rentefakturaer

1. Velg Vis - Regnskap - Kundereskontro - Rentefaktura.

2. Merk av for Opprett nye rentefakturaer, og klikk Neste.

3. Gjør eventuelt et utvalg for å begrense antall fordringer som blir foreslått til rentefakturering.

Du kan sette et eller flere av følgende utvalg:

Kunde
    : Velg ønsket kunde.
    Betalt etter
    : Fordringer som er betalt etter valgt dato kommer med i utvalget. (Dersom antall rentefrie dager er oversteget.)
    Klikk Utvalg hvis du ønsker å gjøre et mer avansert utvalg.

Rentesatsen hentes automatisk fra innstillingene for rentefakturering. Du kan overstyre denne rentesatsen.

4. Klikk Neste for å se hvilke fordringer som blir foreslått basert på ditt utvalg.

5. Klikk Neste dersom du er fornøyd med fordringene som blir foreslått.
    Du vil da få en forhåndsvisning av rapporten Renteforslag. Klikk Forrige for å gå tilbake og gjøre endringer i utvalget. Du har også mulighet til å fjerne markeringen på linjene med fordringer som blir foreslått. Fordringene der du fjerner markeringen vil ikke bli rentefakturert denne gangen.

6. Etter utskrift av renteforslag kan du skrive ut rentefakturaene.
    Velg ønsket utskriftsmedium. Klikk Neste, og deretter Fullfør for å godkjenne rentefakturaene.

Det vil bli opprettet et bilag pr. rentefaktura. Bilagene legger seg med status åpne poster i reskontroen.

Slik skriver du ut kopier av tidligere rentefakturaer

1. Velg Vis - Regnskap - Kundereskontro - Rentefaktura.

2. Merk av for Skriv ut kopier av tidligere rentefakturaer, og klikk Neste.

3. Gjør ønsket utvalg. Se pkt. 2 over for mer informasjon og utvalg.

4. Klikk Neste for å se hvilke fordringer som blir foreslått basert på ditt utvalg. Du kan kun skrive ut kopi av én fordring om gangen.

5. Klikk Neste og deretter Fullfør for å skrive ut kopien.

6. Klikk Forrige for å gå tilbake og skrive ut flere kopier, merk av for ønsket fordring og følg fremgangsmåten i pkt. 4.

Kopien(e) skrives ut.

Klikk Avbryt for å avslutte veiviseren når du har skrevet ut ønskede kopier.

Se også:

Innstillinger for rentefakturering