Match/Link

Med denne funksjonen kan du knytte sammen eller lukke flere åpne poster mot hverandre. For å kunne gjøre dette må de aktuelle postene være registrert på samme kunde eller leverandør. Du kan kun lukke poster, matche, dersom summene av posten går i null. Dersom summen av postene ikke går i null, vil de bli knyttet sammen (linket). De kan da lukkes på et senere tidspunkt.

Den vanligste grunnen til at poster ikke lukkes i utgangspunktet, er at betalingen er registrert med et annet fakturanummer enn den opprinnelige fakturaen, for eksempel 90 og ikke 9.

Den samme knappen gir deg også mulighet for å gjenåpne lukkede poster og å fjerne linkingen mellom poster dersom det skulle være nødvendig.

Merk! I eksemplene under benyttes leverandørreskontro. Matching/linking fungerer på samme måte i kundereskontro.

Slik matcher/linker du poster

1. Velg Vis - Regnskap - Leverandørreskontro.
  2. Velg posten du ønsker å matche/linke.
  3. Klikk Match/link poster.
  4. Sjekk at Dato for registrering av matching/linking stemmer overens med datoen for matching/linking.
  5. Merk de postene i listen som du ønsker å matche/linke sammen med den valgte posten.
  6. Klikk OK for å matche/linke postene mot hverandre.

Dersom postene går i null vil de bli matchet og lukket, dersom de ikke går i null vil de bli linket og vil fortsatt ligge som åpne poster i reskontroen.

Slik opphever du matching/linking av poster

1. Velg Vis - Regnskap - Leverandørreskontro.
  2. Velg posten du ønsker å oppheve matching/linking på.
  3. Klikk Match/link poster.
  4. Fjern markeringen på de postene du ikke lenger ønsker skal være matchet/linket mot den aktuelle posten.
  5. Klikk OK for å oppheve matchingen/linkingen.

Match/link oppheves.

Rapporter

Fra Rapportmodulen kan du skrive ut oversiktlige rapporter over alle reskontroposter, eller bare over de åpne/lukkede. Ved store reskontroer er det en fordel å filtrere rapportene før utskrift. På den måten kan du lettere bevare oversikten over de ulike postene. Ved utskrift av reskontrorapporter er det også mulig å filtrere etter regnskapsår. Dette gjør det mulig å skrive ut reskontrorapporter som kun inneholder poster fra fjoråret, selv om du har kommet flere måneder inn i neste regnskapsår.

Se også:

Kundereskontro

Leverandørreskontro