OCR/bank - Innlesing av filer fra bank

OCR står for optisk tegngjenkjenning (optical character recognition), og er en samlebetegnelse på mekaniske og elektroniske teknikker for å overføre tekst fra bilde av trykte tegn til maskinlesbare tegn. Bankene bruker OCR for å lese den nederste linja på bankgiro som inneholder KID-nummer, beløp og kontrollsiffer for beløp, samt kontonummer til.

For å kunne benytte deg av funksjonaliteten for å lese inn OCR-filer fra bank, må du først inngå en OCR-avtale med din bank og sette opp innstillinger for OCR/bank i Mamut-programmet ditt. Du vil da kunne benytte KID-nummer på fakturaer, og deretter lese inn filer fra banken som inneholder informasjon om innbetalinger fra kundene dine. På denne måten slipper du manuelt å registrere innbetalinger fra kunder.

Ved innlesning av fil bokføres det automatisk bilag som inneholder disse betalingene. I innstillinger for OCR/bank kan du velge om bilagene skal bokføres i bilagsregistrering eller hovedboken. Hvis du velger å bokføre bilagene i hovedboken, vil reskontro automatisk bli oppdatert og postene som går i "null" vil bli lukket mot hverandre.

Tips! Innstillingene finner du under Vis - Innstillinger - Regnskap - Reskontro, og Bedriften importerer OCR-filer fra bank.

Se også:

Kom i gang med innlesing av OCR-filer

Lese inn OCR-filer fra bank

Innstillinger for OCR/bank

Automatisk KID-tildeling

Regnskapsinnstillinger: Reskontro