Automatisk KID-tildeling

For at du skal kunne benytte deg av automatisk KID-nummer må du opprette en OCR-avtale med din bankforbindelse. Du vil da få med både brukerveiledning og annen relevant informasjon.

Det er likevel en del generelle innstillinger i Mamut Business Software som må gjøres.

Automatisk generering av KID-nummer aktiveres slik

1. Velg Vis - Innstillinger - Firma.
  2. Åpne fanekortet Innstillinger per modul.
  3. Klikk knappen Tilbud/Ordre/Faktura.
  4. Velg fanekortet Annet.
  5. Merk av for Automatisk KID-tildeling og velg formatet du skal benytte i nedtrekkslisten for dette.

Hver faktura som skrives ut blir nå tildelt et KID-nummer.

Modulus

I Mamut Business Software benyttes modulus 10 som standard.

For å endre til modulus 11for Mamut-formatene (Mamut Detaljert og Mamut Enkel) kan du opprette en fil på firmadatabasens dokumentområde. Velg Fil - Databaseverktøy - Gå til firmadatabasens dokumentområde. Opprett en ren tekstfil, for eksempel i Notepad, og skriv inn følgende:

[KID]

KIDrutine=Modulus11

Lagre filen med filnavnet Client.ini

Korrekt font for KID-nummer

For at KID-nummeret skal kunne leses av banken, må det benyttes spesielle fonter ved utskrift av giro. Du kan enten bruke fonten Courier 12 som er en standard font i Windows® eller du kan kjøpe og installere OCR-b font.

Slik tilpasser du fakturarapporten for KID/OCR

1. Åpne menyen ved å klikke Vis og Innstillinger.
  2. Klikk knappen Rapporter.
  3. Klikk Rapport-/Etiketteditor.
  4. Marker rapporten Faktura m/giro.
  5. Klikk Redigere.
  6. Marker følgende felter:
    KID
    Mton(g_oTemp.InvoicePaySum)
    Right(Alltrim(Str(g_oTemp.InvoicePaySum*100)),2)
    InvoiceModulusSum
    Alltrim(g_oTemp.GiroAccount)

Tips! Markering gjøres ved å holde nede [Shift]-knappen og klikke på feltene med venstre museknapp.

7. Velg menyen Format og klikk Font.
  8. Velg fonten Courier og size 12, klikk deretter OK. (Ev. OCR-b font om du har kjøpt og installert denne)
  9. Velg menyen File og Save og deretter File og Close.

Fakturaer vil nå bli skrevet ut med korrekt forn for KID på de feltene som krever dette.

Merk! Dersom du får stjerner (*) i stedet for beløp på utskriften etter å ha redigert rapporten, er det fordi feltet på rapporten ikke er stort nok til å vise alle tall, og stjerner vil vises i stedet. For å utvide feltet markerer du og drar i de svarte prikkene.

Mamut Business Software støtter følgende KID-formater

Se også:

Redigere en rapport

OCR/bank - Innlesing av filer fra bank

Innstillinger for OCR/bank