Kom i gang med rapportredigering

Ved å redigere en rapport kan du legge inn firmaets logo, utvide, flytte eller slette felter for data i rapporten. Du kan redigere ved å markere en rapport i Rapportmodulen og klikke Rediger, eller du kan velge Vis - Innstillinger - Rapporter - Rapport-/etiketteditor.

Rapporten er delt opp i flere områder eller felter. Disse feltene kan bestå av en eller flere linjer, eller de kan være helt blanke. I disse feltene er det satt inn rammer med koder for ulike typer eller grupper av informasjon som skal være med i rapporten.

For disse rammene kan man endre posisjon, størrelse og lignende. Det er også mulig å slette hele rammen. Informasjonen som den rammen representerte vil da ikke komme med på utskriften.

Tips! Du kan sikkerhetskopiere (eksportere) rapportene dine slik at eventuelle endringer du angrer på kan tilbakestilles. Rapport-/etiketteditoren har funksjoner for eksport og import av rapporter, som lager en kopi av rapportoppsettet. Les mer om innstillingene for rapport-/etiketteditoren i Rapport-/Etiketteditor.

Sette inn logo

Du kan sette inn din firmalogo i rapporter, slik at de kommer med på utskrifter. Les mer om dette i Sette inn logo på utskrifter.

Redigere felter og etiketter

For å tilpasse visningen i en rapport, kan du flytte, kopiere, utvide eller slette felter. Les mer om dette i Redigere felter. Du kan lese mer om justering av felter og avstander på etiketter i Etikettredigering .

Importere rapportfiler

Dersom rapporten du jobber med har blitt endret, og du ønsker å tilbakekopiere den opprinnelige rapporten, finnes det en funksjon for dette. Les mer i Importere rapportfiler.

Se også:

Etikettredigering

Sette inn logo på utskrifter

Tilpasse en rapport slik at feltene treffer korrekt på blanketten

Importere rapportfiler