Sette inn logo på utskrifter

Før du begynner, må du ha bildefilen du skal bruke som logo. Den bør ikke overstige 120 x 70 piksler. Dersom ditt bilde ikke er anbefalt størrelse, kan du benytte deg av et bildebehandlingsprogram for å justere kvaliteten og størrelsen på bildene du vil legge inn.

Merk! Bildefilen importeres ikke til ditt Mamut-system, men linker til filbanen hvor du legger bildet. Det er viktig at du derfor plasserer bildefilen et sted hvor den ikke risikerer å bli flyttet.

Slik setter du inn logoen din i en rapport

1. Velg menyen Vis - Innstillinger.
  2. Klikk på knappen Rapporter og deretter Rapport-/Etiketteditor.
  3. Marker rapporten du ønsker å legge opp logo på, og klikk Redigere.
  4. Den aktuelle rapporten/fakturaen åpnes i Report Designer (redigeringsmodus).
  5. Først må du bestemme deg for hvor logoen skal plasseres. Dersom det er et definert felt der du ønsker å plassere logoen kan du flytte dette feltet et annet sted i rapporten. Alternativt kan du endre størrelse eller slette de feltene du ikke har behov for.
  6. I knapperaden Report Controls, som vises som et eget lite vindu på skjermen, klikker du knappen Picture/OLE Bound Control (Bilde/OLE).
  7. Funksjonen for å legge inn bilde blir aktivert. Når du flytter musepekeren over rapporten, ser du at musepekeren endrer form fra en vanlig pil til et plusstegn.
  8. Marker området på rapporten hvor du ønsker at logoen din skal ligge. Det vil si at du holder nede venstre museknapp og drar musen slik at området på rapporten der logoen skal ligge, markeres. Når du har markert ønsket område, slipper du venstre museknapp.
  9. Vinduet Report Picture vises. I feltet File kan du angi hvor på harddisken logoen ligger, enten ved å skrive inn filbanen direkte i feltet, eller ved å trykke på knappen bak feltet for å bla deg frem til filen manuelt.
  10. Når du har valgt logo, kan du gå videre og velge hvordan logoen skal behandles i forhold til det markerte området:
    • Clip Picture: Bildet/logoen vises i opprinnelig størrelse og viser bare det som det er plass til i rammen.
    • Scale picture, retain shape: Skalerer bildet/logoen slik at det fyller opp rammen uten at forholdet mellom høyde og lengde i bildet ødelegges.
    • Scale picture, fill the frame: Skalerer bildet slik at det fyller hele rammen, uten hensyn til forhold mellom høyde og lengde.
  11. Trykk deretter på OK for å avslutte og plassere bildet inn i rapporten/fakturaen. Det er fremdeles mulig å markere logoen og justere plasseringen av denne ved å bruke musepeker eller ved å bruke piltastene.
  12. Lagre endringene ved å gå til File - Save. Lukk deretter vinduet.

Neste gang rapporten skrives ut, vil logoen vises på utskriften.

Merk! Husk at du må velge Firmarapporter i stedet for Fellesrapporter for at den endrede rapporten skal skrives ut.

Det er også mulig å legge til logo på alle ordreutskrifter samtidig. Dette gjør du ved å velge Vis - Innstillinger - Rapporter - Sett inn logo på ordreutskrifter. Logoen du velger vil da automatisk bli satt inn på de rapportene du selv velger.

Merk! Det finnes ingen angrefunksjon når du automatisk setter inn logo. Du må selv gå inn å redigere hver enkelt rapport for å løse plasskonflikter osv. Det anbefales å ta en sikkerhetskopi av rapportene før du bruker denne funksjonen.

Dersom rapporten ikke blir seende ut slik du ønsket, kan du tilbakestille rapportene til originalversjonene. Les mer i Importere rapportfiler.

Se også:

Rapportinnstillinger

Om Ordre-/Faktura

Rapport/Etiketteditor

Rapportredigering

Importere rapportfiler