Redigere felter

Felter i rapporter kan enkelt flyttes, kopieres, utvides eller slettes. På denne måten kan du enkelt tilpasse rapportene etter dine behov.

For å redigere en rapport, gå til Vis - Innstillinger - Rapporter - Rapport-/etiketteditor. Velg rapporten eller etiketten du ønsker å endre på, og klikk Redigere.

Slik utvider du et felt

1. Klikk på det feltet du vil utvide. Rammen rundt feltet viser små svarte firkanter som du kan "dra" i.
  2. Klikk og hold nede museknappen og marker firkanten som er:
    • På siden av rammen: for å utvide rammen til den siden.
    • I hjørnet: for å utvide rammen på to sider.
  3. Lagre endringene ved å velge File - Save (Fil - Lagre).

Feltet er nå utvidet.

Slik sletter du et felt

Før du fjerner felter, bør du skaffe deg oversikt over hva som er formålet med de ulike feltene på den aktuelle rapporten. Det kan være en fordel å ha en utskrift av rapporten og sammenligne med når man redigerer en rapport.

1. Klikk på feltet du vil slette.
  2. Trykk Delete på tastaturet.

Feltet vil da bli fjernet fra rapporten.

Tips! Ønsker du å markere flere felter samtidig, kan du holde nede [Shift]-tasten på tastaturet og klikke på feltene du vil markere. Alternativt kan du plassere markøren like ved, men utenfor de aktuelle feltene og så trykke ned venstre museknapp og dra markøren over feltene som skal markeres.

Slik kopierer du et felt

1. Høyreklikk på feltet du vil kopiere.
  2. Velg Copy.
  3. Høyreklikk der hvor du vil lime inn feltet.
  4. Velg Paste.

Feltet er nå kopiert og limt inn på angitt plassering.

Slik flytter du et felt

I rapporteditoren kan du flytte felter ved å markere og flytte et felt ved hjelp av musen, eller du kan markere feltet og flytte ved hjelp av piltastene på tastaturet. Den første måten passer godt hvis du vil gjøre en betydelig justering, for eksempel flytte logoen fra midten til toppen av rapporten. Den andre måten passer best hvis du bare vil gjøre en liten justering. Eksempel: Hvis alle feltene på en faktura kommer 1 cm for høyt på siden, kan du markere feltene og bruke piltasten til å flytte alt 1 cm nedover.

1. Klikk på feltet du vil flytte.
  2. Flytt feltet dit det skal ved å dra med musepekeren eller ved å bruke piltastene på tastaturet.

Feltet er nå flyttet til angitt plassering.

Se også:

Kom i gang med rapportredigering

Tilpasse en rapport slik at feltene treffer korrekt på blanketten

Sette inn logo på utskrifter

Etikettredigering

Importere rapportfiler