'Midlertidig Inngående Saldo'-bilag med saldo på mva-kontoer

Dersom du ved avslutning av termin 1 får opp en feilmelding som sier "Kan ikke avslutte termin 1, 20XX, da denne inneholder ’Midlertidig Inngående saldo’-bilag med føringer på mva-kontoene fra fjoråret.", skyldes dette at midlertidig inngående saldo fra fjoråret er overført uten at alle mva-terminene var avsluttet.

For å løse dette må du avslutte alle mva-terminene i forrige regnskapsår, og deretter overføre midlertidig inngående saldo på nytt. Dersom alle mva-terminer i fjoråret allerede er avsluttet, kan du prøve kun å overføre midlertidig saldo på nytt (gå direkte til trinn 3 nedenfor).

Slik løser du problemet

1. Gå til Vis - Regnskap - Avslutte periode.
  2. Avslutt eventuelle åpne mva-terminer og tilhørende regnskapsperioder.
  3. Gå deretter til Vis - Regnskap - Overfør midlertidig ’Inngående saldo’.
  4. Velg eventuelt hvilket regnskapsår du vil overføre saldo fra og til i nedtrekkslisten, og klikk OK.

Det skal nå bare finnes inngående saldo på oppgjørskonten for mva, ikke på de resterende mva-kontoene. Du kan nå prøve å avslutte termin 1 på nytt.

Se også:

Avslutning og rapportering av mva-perioder

Avgiftsoppgaven stemmer ikke

Om merverdiavgift