Endre antall mva-terminer

I regnskapsinnstillingene i Mamut Business Software kan du angi hvor mange mva-terminer firmaet ditt skal benytte. I Norge er det vanlig å ha seks mva-terminer, dette er derfor forvalgt i systemet, men det er også mulig under visse forutsetninger å ha tolv eller flere terminer i året eller kun å ha én årlig mva-rapportering. Les mer om forutsetningene for dette på Skatteetatens nettsider på www.skatteetaten.no(ekstern lenke), eller kontakt din regnskapsfører.

Slik endrer du antall mva-terminer i programmet

1. Gå til Vis - Innstillinger - Regnskap.
  2. Sørg for at du står i det året du ønsker å endre antall mva-terminer for, og klikk knappen Rediger i verktøylinjen.
  3. Velg riktig antall terminer i nedrekkslisten Antall mva-terminer.
  4. Klikk OK.

Du har nå endret antall mva-terminer for firmaet.

Merk! Dersom nedtrekkslisten er grået ut, betyr det at det er gjort føringer i regnskapsåret og/eller at påfølgende regnskapsår er opprettet. Det vil da ikke være mulig å endre antall mva-terminer for valgt regnskapsår.

Se også:

Om merverdiavgift

Kom i gang med merverdiavgift

Avslutning og rapportering av mva-perioder