Oppfølgingsaktiviteter

Innen modulene for kontakt, salg, innkjøp, logistikk, regnskap og lønn er det en rekke prosesser som kan aktiveres og som da vil generere opprettelse av oppfølgingsaktiviteter automatisk. Du kan selv bestemme hvilke av de mulige prosessene du ønsker å aktivere. Oversikten over hvilke oppfølgingsaktiviteter som er mulig å aktivere, finner du ved å velge Vis - Aktivitet - Oppfølgingsaktiviteter.

Underveis i programmet vil du, etter å ha utført en prosess som kan generere aktiviteter automatisk, få spørsmål om du vil opprette en oppfølgingsaktivitet. Ønsker du ikke å få spørsmål om dette, kan du merke av for å Ikke vise denne meldingen igjen. Innstillingen er også tilgjengelig ved redigering av oppfølgingsaktiviteter.

Hvilke prosesser som skal generere aktiviteter for ditt firma bør du tenke igjennom og ta stilling til, ut ifra hvilke moduler og funksjoner som du benytter i programmet og behovet for videre oppfølging av disse. Aktiverer du for mange oppfølgingsaktiviteter kan aktivitetslisten bli uoversiktlig i stedet for å være til hjelp.

Et eksempel der oppfølgingsaktiviteter kan være til god hjelp er Ved fakturering. Oppfølgingsaktiviteten er satt til å starte på forfallsdato, eller du kan definere andre startdatoer. Den kan for eksempel minne deg på å sjekke om innbetaling har funnet sted.

Ved å markere en prosess og klikke Rediger, kan du aktivere eller deaktivere oppfølgingsaktiviteten. Du kan også definere standardverdier for nye aktiviteter som skal opprettes automatisk. Merker du av for å Ikke vise dette spørsmålet igjen, vil du fremover ikke få opp spørsmål om å opprette oppfølgingsaktiviteter når denne prosessen utføres.

I vinduet Oppfølgingsaktiviteter kan du endre Starttid for når aktiviteten skal begynne, Prioritet, Type, Status og hvem som skal være Ansvarlig for å utføre aktiviteten. I feltet Notat kan du registrere detaljert informasjon om aktiviteten, og dersom du ønsker å Åpne aktiviteten ved opprettelse, kan du merke av for dette. Du vil da få tilgang til å registrere mer informasjon om hver enkelt aktivitet direkte ved opprettelse.

Merk! Innstillingen for hvorvidt det skal opprettes oppfølgingsaktiviteter gjelder per firmadatabase. Vær også oppmerksom på at standardverdiene for oppfølgingsaktivitetene vil overstyre brukerinnstillinger som er satt for aktiviteter.

Se også:

Aktivitetsliste