Slik finner du frem i programmet

Et helt nytt program kan fort virke forvirrende. Programmet inneholder skjermbilder du ikke er vant til å bruke, knapper og menyer med navn og innhold du kanskje ikke kjenner til. Et moderne system inneholder mange muligheter for deg som bruker, men dermed blir det til tider også mange valg å ta stilling til.

Vi gjør vårt ytterste for at det skal være enklest mulig å bruke de ulike funksjonene i programmet, men for at flest mulig skal kunne dra nytte av de kan de også tilpasses til den enkeltes bruk. Dette gjelder både hvordan mange av funksjonene skal virke, og også hvordan skjermbilder, knapper og menyer skal se ut for deg som bruker.

Nedenfor finner du informasjon om de ulike elementene i skjermbildene i programmet.

Menylinjen

Helt øverst i skjermbildet finner du menylinjen. Menylinjen dekker øvre felt av vinduet, og den består av fem ulike overskrifter: Fil, Rediger, Vis, Vindu og Hjelp. Du kan komme til alle funksjonene i programmet via denne menyen. I dokumentasjonen er det også denne som benyttes i beskrivelsen av hvordan du finner frem til ulike funksjoner. Dette er fordi hovedmenyen er "fast". Du vil nedenfor se at du kan komme til funksjoner via ulike andre snarveier, og mange av disse kan du tilpasse selv, slik at de funksjonene du benytter mest er gruppert og plassert slik at du enkelt og raskt kommer til disse.

Via menylinjen øverst i skjermbildet kan du aktivere tastatursnarveier ved å trykke [ALT] på tastaturet. Du vil se en markering under en bokstav i menylinjen. Denne bokstaven er hurtigtasten for å aktivere menyen. Se mer i Hurtigtaster i programmet.

Skrivebordet

Med skrivebordet mener vi "bakgrunnen" i selve programmet, som alltid vises bak de ulike vinduene du åpner. Skrivebordet er ikke det samme som skrivebordet i Windows operativsystem®, der du har snarveier til programmer, filer og annet.

Du kan enkelt gjøre tilpasninger slik at skrivebordet passer deg best mulig.

Fokusområder

Fokusområdene på venstre side av skrivebordet gir deg rask tilgang til et sett av funksjoner som naturlig hører sammen. Når du for eksempel klikker på Kundeoppfølging i venstremenyen, vil det store vinduet til høyre vise knapper for de ulike funksjonene i modulen. Disse er organisert slik i forhold til hverandre at de gir et bilde av prosessflyten i modulen. Du kan klikke på knappene for å åpne den enkelte modul.

Moduler

Med Moduler mener vi et sett med funksjoner som naturlig hører sammen. De fleste vil være tilgjengelige fra Vis-menyen som eget valg. Et eksempel på en modul er alle funksjonene du finner under menyen Vis - Kontakt.

Skjermbildene i programmet

Når du åpner en modul, åpnes et nytt skjermbilde for denne modulen. Vinduene i programmet er bygget opp over samme mal i alle moduler. Dette er gjort for at du som bruker enklere skal kunne gjøre deg kjent med de ulike funksjonene som er tilgjengelige i en ny modul, uten også å måtte orientere deg på nytt i et ulikt vindu.

Et fanekort er en del av et vindu. Vinduene består ofte av mer informasjon enn det er mulig å få plass til i ett enkelt vindu. Derfor deles disse gjerne opp, ved hjelp av fanekortene. Et fanekort har alltid et navn, for eksempel fanekortet Frakt i Ordre/faktura-vinduet. Her kan du se på, og legge inn informasjon som har med frakten og leveringen av denne ordren å gjøre.

Se også:

Om skrivebordet

Vinduene i programmet