Vinduene i programmet

Når du åpner en modul åpnes et nytt vindu for denne modulen. Vinduene i programmet er bygget opp over samme mal i alle moduler. Dette er gjort for at du som bruker enklere skal kunne gjøre deg kjent med de ulike funksjonene som er tilgjengelige i en ny modul, uten også å måtte orientere deg på nytt i et ulikt vindu.

Verktøylinjen

Øverst i vinduet finner du verktøylinjen. Denne inneholder som regel knapper for å opprette en ny post, slette en post, duplisere osv., knapper for å bla deg frem og tilbake gjennom registeret, samt knapper for funksjoner som naturlig hører inn under prosesseringen av en post.

Er det en prosess med flere steg, vil disse gjerne være plassert fra venstre mot høyre, etter hvert som man beveger seg videre utover i prosessen. Knappene vil i en del tilfeller også være skyggelagt. Dette indikerer at funksjonen ikke er tilgjengelig på dette stadiet i prosessen. Et eksempel på dette finner du i innkjøp, der bokføringen ikke er tilgjengelig før du har registrert et varemottak.

Du kan se mer i Vanlige verktøy i programvinduene.

Nedtrekkslister

Til høyre for verktøylinjen vil det ofte være nedtrekkslister. Disse fungerer som filtre, og gjør at du, dersom du blar deg gjennom postene, vil kun lete i poster som har den egenskapen som er angitt i nedtrekkslisten. For eksempel: I Ordre/Faktura vil du kun se Ubehandlede ordre dersom dette er angitt i nedtrekkslisten Status oppe til høyre. Les mer i Nedtrekkslisten Status.

Øvre halvdel

I øvre halvdel av skjermbildene ligger skjermbildets faste innhold. Dette er felter som vil være tilgjengelig uansett hvordan du blar deg gjennom fanekortene under.

Fanekortene

Et fanekort er en del av et vindu. Vinduene består ofte av mer informasjon enn det er mulig å få plass til i ett enkelt vindu. Derfor deles disse gjerne opp, ved hjelp av fanekortene. Et fanekort har alltid et navn, for eksempel fanekortet Frakt i Ordre/faktura vinduet. Her kan du se og legge inn informasjon som har med frakten og leveringen av denne ordren å gjøre.

Fanekortene inneholder spesiell funksjonalitet som kan være aktuell for den enkelte post. Det første fanekortet er som regel det mest brukte. Eksempelvis på Ordre/Faktura-bildet er dette fanekort for produktlinjer, der man legger inn produktene man skal selge. Et fanekort kan også ha sin egen verktøylinje.

Listevisning

Det er ofte også anledning til å velge at en modul skal åpnes som en liste i stedet for direkte på en post. Dette angir du i Brukerinnstillingene der det er tilgjengelig. Se for eksempel brukerinnstillingene for Ordre/Faktura. Les mer i Listevinduer.

Se også:

Vanlige verktøy i programvinduene

Om skrivebordet

Om brukerinnstillinger

Listevinduer

Nedtrekkslisten Status