Nedtrekkslisten Status

I en rekke moduler vil du finne en nedtrekksliste for Status øverst til høyre i skjermbildet. Ved hjelp av denne listen kan du filtrere hva som vises i vinduet, og listen vil vise alle statusene som er tilgjengelige i modulen du befinner deg i. Statusene vil variere i henhold til modul og vindu.

En post utvikler seg gjennom ulike stadier, kalt Status, avhengig av hvor i prosessen den befinner seg. Hver status representerer altså et steg i prosessen, og gir deg som bruker informasjon om hvordan posten skal behandles videre. Den enkelte post kan bytte status ved hjelp av prosesser som startes ved hjelp av verktøyknappene på verktøylinjen, mens i noen moduler endres status manuelt ved å redigere en post og velge en annen status i nedtrekklisten.

I nedtrekklisten øverst til høyre i skjermbildet kan du se hvilken status posten befinner seg i. En ordre får for eksempel statusen Ubehandlet ordre når den først opprettes, og Faktura når den er fakturert. Som standard vil filteret følge statusendringen til posten du arbeider med.

Tips! I modulene Ordre/Faktura og Timeregistrering kan du i brukerinnstillingene selv velge om filteret skal følge statusendringen til posten du arbeider med, eller om filteret skal forbli i opprinnelig status etter statusendring på aktuell post.

Når du åpner registreringsbildet, vil du i de fleste modulene få opp posten du arbeidet med sist. Du kan da bruke piltastene til å bla videre til flere poster i samme status. Ønsker du å finne en post i en annen status, velger du denne i nedtrekkslisten, og får da opp et annet utvalg. Nedtrekkslisten fungerer dermed som et filter.

I enkelte moduler kan du i brukerinnstillingene også velge å vise listevindu med oversikt over alle postene når du åpner modulen. I slike listevinduer kan du bruke nedtrekkslisten Status til å velge om du vil vise alle poster eller bare poster i en bestemt status.

Se også:

Vinduene i programmet

Vanlige verktøy i programvinduene

Utvalg

Listevinduer