Om Netthandel

I en verden der "alle" søker informasjon om varer og tjenester på Internett før de handler, er det lett å falle utenfor hvis man ikke er tilstede der det skjer. Ved å utnytte mulighetene du har tilgjengelig i ditt Mamut-system kan du enkelt lage ditt eget nettsted med nettbutikk, og være tilgjengelig døgnet rundt for både eksisterende og nye potensielle kunder.

Hva er et nettsted?

Et nettsted er et område på Internett der du kan ha en samling sider med informasjon om for eksempel ditt firma lagres. Et nettsted består som regel av en hovedside hvorfra det er linker til flere undersider med informasjon om f.eks. firmaet og tjenester som tilbys. Kanskje inneholder nettstedet dessuten en nettbutikk der kunder kan kjøpe produktene som firmaet selger.

Hvorfor bør jeg ha et nettsted?

Dersom du ikke allerede har et nettsted har du kanskje tenkt tanken og vurdert det? Det finnes mange fordeler med å ha et nettsted der kunder uansett tid på døgnet kan finne informasjon om ditt firma, ansatte, hvilke tjenester og produkter som tilbys, åpningstider, adresseinformasjon og kanskje et kart som viser hvor du holder til. Flere og flere er jevnlig på Internett og stadig flere benytter seg av mulighetene til å handle på nett også. Tilbyr du dine produkter i din egen nettbutikk i tillegg til din vanlige butikk, er det gode muligheter for å øke omsetningen.

Forutsetninger

Har du et program i serien Mamut Business Software eller gratis-versjonen Mamut Web Free, har du allerede det du trenger for å raskt og enkelt lage et profesjonelt nettsted med netthandel.

Forkunnskaper

Å opprette et nettsted via ditt Mamut-system krever ingen forkunnskaper eller tidligere erfaringer med publisering av websider. Selve redigeringen foregår i modulen Netthandel som inneholder en brukervennlig publiseringsløsning, slik at du slipper å forholde deg til HTML-koding og opplasting via ftp-servere. Er du kjent med vanlig tekstbehandling og formatering i f.eks. Microsoft Word, vil du kjenne igjen mange av redigeringsmulighetene i modulen Rediger nettsted.

Se også:

Netthandel i Mamut Business Software

Kom i gang med eget nettsted

Nettstedinnstillinger

Om Skrivebordet