Skrive ut terminoppgaven

Hver termin skal alle arbeidsgivere levere terminoppgave for forskuddstrekk til skatteoppkreveren i kommunen arbeidsgiveren tilhører. Oppgaven kan leveres på papir, på maskinlesbart medium, på e-post eller elektronisk via Altinn. Les mer i Innlevering av terminoppgaven via Altinn om elektronisk innlevering til Altinn fra Mamut Business Software.

Slik skriver du ut terminoppgaven

1. Klikk Fil øverst i programvinduet, og velg Skriv ut.
  2. Velg Lønn i menyen til venstre.
  3. Velg rapporten Terminoppgave for forskuddstrekk, RF-1037.
  4. Klikk Skriv ut.
  5. Velg termin i nedtrekkslisten, skriv inn NACE-kode og velg Kategori og Oppgavetype i nedtrekkslistene for dette.
  6. Angi ev. en annen Oppgavetype i nedtrekklisten dersom du tidligere har sendt inn en terminoppgave, og du ønsker å sende inn en korrigert oppgave.
  7. Merk ev. av for Skriv ut oversikt over disponering av fribeløpet dersom du ønsker å skrive ut en slik rapport.
  8. Velg deretter hvordan du vil skrive ut og levere terminoppgaven:

Merk av for Lever oppgaven til Altinn dersom du vil levere oppgaven elektronisk. Les mer om dette i Innlevering av terminoppgaven via Altinn.

Merk av for Ferdigutfylt dersom du skal skrive ut oppgaven og har blanketter som har forhåndsutfylt informasjon.

Velg Skriv oppgaven til fil dersom du skal sende inn oppgaven på et maskinlesbart medium. Klikk søkeknappen til høyre for feltet Katalog for å bla deg frem til hvor oppgaven skal lagres, eller skriv filbanen direkte inn i feltet. Ønsker du å sende inn oppgaven som et vedlegg i en e-post, merker du også av for dette.
  9. Fyll ev. ut feltet for Annen bagatellmessig støtte dersom det er aktuelt. Feltet Avgiftspliktige ytelser refundert fra NAV vil automatisk være utfylt med føringer på lønnsart 785Avgiftspliktige ytelser refundert av NAV, men feltet vil kunne overstyres.
  10. Klikk OK for å skrive ut rapporten.

Du har nå skrevet ut terminoppgaven.

Se også:

Om terminoppgaver

Innlevering av terminoppgaven via Altinn