Innlevering av terminoppgaven via Altinn

Ønsker du å levere RF-1037 Terminoppgave for forskuddstrekk elektronisk via Altinn, er dette enkelt å gjøre direkte fra Mamut Business Software.

Merk! Ny ordning trer i kraft 1. januar 2015 for innlevering av Terminoppgave for arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk (RF-1037). A-meldingen erstatter denne. Les mer om det i Om a-meldingen.

Du må ha lagt inn firmaets datasystem ID og passord i firmainnstillingene for Altinn før du kan sende inn. Les mer om det i Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn.

Oppgaven sendes inn ved å skrive ut rapporten som beskrevet over, men sørg for å merke av for Lever oppgaven via Altinn i punkt 8.

Slik sender du inn terminoppgaven til Altinn

1. Åpne Mamut Business Software.
  2. Velg Fil, og klikk Skriv ut.
  3. Velg Lønn i menyen til venstre.
  4. Marker Terminoppgave for forskuddstrekk, RF-1037.
  5. Velg evt. Altinn i nedtrekkslisten Send til, og klikk Skriv ut.
  6. Velg termin i nedtrekkslisten, skriv inn NACE-kode og velg Kategori og i nedtrekkslisten for dette.
  7. Velg ev. Oppgavetype i nedtrekklisten dersom du tidligere har sendt inn en terminoppgave, og du ønsker å sende inn en korrigert oppgave.
  8. Kontroller at det er merket av for Lever oppgaven via Altinn. Dette skal være avmerket dersom du valgte Altinn i nedtrekkslisten Send til.
  9. Merk ev. av for Skriv ut oversikt over disponering av fribeløpet dersom du ønsker å skrive ut en slik rapport.
    Du kan også skrive ut samme rapport senere ved å velge Avstemming av forbrukt fribeløp fra rapportvinduet.
  10. Fyll ev. ut feltet Annen bagatellmessig støtte dersom dette er aktuelt. Feltet Avgiftspliktige ytelser refundert fra NAV vil automatisk være utfylt med føringer på lønnsart 785 Avgiftspliktige ytelser refundert av NAV, men feltet vil kunne overstyres.
  11. Klikk OK.

Terminoppgaven sendes nå til Altinn.

Dersom innsendingen er vellykket, vil du få opp en bekreftelse. Når du klikker OK her, vil du tas til vinduet Skjemaer sendt til Altinn der du kan hente inn oppdatert status for skjemaet. Les mer om dette i Skjemaer sendt til Altinn.

Merk! Skjemaet vil ikke godkjennes automatisk når du sender det inn fra Mamut Business Software. Du må derfor logge deg inn på Altinn-portalen etter innsendingen for å gjøre eventuelle endringer og godkjenne skjemaet.

Se også:

Om terminoppgaver

Skrive ut terminoppgaven

Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn