Om a-meldingen

Fra 1. januar 2015 trer a-ordningen i kraft. En ordning som vil forenkle din rapportering til myndighetene med en felles rapport til tre ulike etater for innrapportering av ansettelses- og inntektsopplysninger. Det betyr at du hver måned skal sende all lønns- og ansattesinformasjon til Altinn i rapporten a-meldingen.

Tidligere rapporterte du til tre ulike etater; Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå, ved å sende følgende rapporter:

1. Terminoppgave for arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk (RF-1037)
  2. Årsoppgave for arbeidsgiveravgift / følgeskriv til lønns- og trekkoppgave (RF-1025)
  3. Melding til Aa-registeret (NAV 25-01.10)
  4. Oppgave til lønnsstatistikk (RA-0500)
  5. Lønns- og trekkoppgave (RF-1015)

Disse fem rapportene ble erstattet av a-meldingen som sendes inn til Altinn. Leverer ditt firma noen av disse oppgavene skal du fra januar 2015 levere a-meldingen. Unntaket er enkeltmannsforetak uten ansatte.

A-meldingen inneholder opplysninger om:

For deg som bruker av Mamut Business Software vil det innebære at du må kjøre lønn, åpne a-meldingsmodulen, generere og overføre data om lønnskjøring og status på ansatte til Altinn. Når filen er ferdigbehandlet lastes tilbakemelding ned fra Altinn og vises i Mamut Business Software.

A-meldingen sendes minst en gang i måneden elektronisk via Mamut Business Software til Altinn. Frist for innsending av en periode er den 5. i måneden etter.

Les mer om a-ordningen og a-meldingen her (ekstern link).

Se også:

Innsending av a-meldingen

Tilbakemelding av a-meldingen

Korrigering av a-meldingen