Innsending av a-meldingen

A-meldingen skal som hovedregel leveres elektronisk, og fristen er for rapportering er satt til den 5. i måneden.

Før du kan sende inn a-meldingen til Altinn må lønnen kjøres først. Etter at lønnskjøringen er gjennomført kan man gå til det neste steget i rapportering som er levering av a-meldingen.

Slik leverer du a-melding til Altinn via Mamut Business Software

1. Gå til Vis - Lønn - A-melding.
  2. I vinduet A-melding angir du hvilket år og måned som du sender inn for.
  3. Klikk Generer a-melding i vinduet A-melding. I feltet Meldingsnummer/sendt dato blir det nå generert et nytt nummer.
    Hvis det er blanke felter i rutenettet skyldes det at det ikke er blitt oppdatert i tidligere prosesser.
  4. Hvis du har glemt å legge inn permisjon eller permittering på en ansatt gjør så følgende:
    1. Marker den ansatte det gjelder.
    2. Klikk på ikonet .
    3. I det nye vinduet får du en oversikt over arbeidsforhold og permisjoner for den ansatte. Her kan du foreta en rask sjekk om opplysninger er korrekte.
    4. Klikk Åpne fraværsmodul.

I vinduet Fravær klikk enten på Ny eller Rediger, og gjør dine oppdateringer i Fraværsregistering. Klikk OK.

Hvis du skal gjøre endringer av arbeidstid eller lunsjtid velg Innstillinger, og gjør dine oppdateringer i Innstillinger for fravær. Klikk OK.

5. Klikk OK, og Lukk deretter vinduet A-melding.
  5. Hvis alt er korrekt i den genererte rapporten, klikk Send til Altinn.
  6. Dato for innsendelse av rapporten oppdateres. Sjekk om du får en ny dato.
  7. Hvis du mottar en feilmelding om at rapporten ikke er sendt, sjekk om du har lagt inn Datasystem ID og passord ved å gå til Vis - Instillinger - Regnskap - Modulinnstillinger - Innstillinger for Altinn. Les mer her om elektronisk innsending til Altinn.
  8. Sjekk Meldingstatus om rapporten er blitt sendt.
  9. Du må bekrefte om rapporten skal overføres til ditt arbeidsområde på Altinn portalen eller ikke.

Se også:

Om a-meldingen

Tilbakemelding av a-meldingen

Erstatte a-meldingen