Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn

Med Mamut Business Software kan du enkelt sende inn skjema direkte fra programmet til Altinn-portalen.

Du må først registrere ditt Mamut Business Software-program på Altinn-portalen for å kunne sende inn data til www.altinn.no. Etter å ha gjort det, må du registrere din Datasystem ID og ditt Passord i firmainnstillingene for Altinn i Mamut Business Software.

Registrering hos Altinn

Logg deg først inn på www.altinn.no (ekstern lenke), klikk på Tilgangsstyring i menyen øverst, og velg deretter Datasystemer i menyen til venstre.

Velg riktig firma i nedtrekkslisten Vis datasystem for den jeg representerer nå. Velg deretter Mamut i nedtrekkslisten for Type datasystem, legg inn en Beskrivelse og Passord, og klikk Legg til. ID-en du tildeles samt passordet du angir her, skal legges inn i ditt Mamut-program.

Hvis du trenger hjelp til å bruke Altinn, finner du mer informasjon under Lær å bruke Altinn (ekstern lenke) . Finner du ikke svar på dine spørsmål på portalen, kan du kontakte Altinn brukerservice på tlf. 75 00 60 00 eller support@altinn.no.

ORGANISASJONSNUMMER I ALTINN
www.altinn.no vil du kunne oppleve at samme firmanavn kan være registrert flere ganger med ulike organisasjonsnumre. Dette skyldes at en juridisk enhet kan ha flere bedrifter/avdelinger knyttet til seg.

De aller fleste skjemaer skal leveres på organisasjonsnummeret som tilhører den juridiske enheten (det organisasjonsnummeret som du kjenner igjen).

Unntakene er enkelte statistikkskjema til Statistisk sentralbyrå som skal leveres på organisasjonsnummeret tilhørende bedrift/avdeling. Du vil få spesiell beskjed dersom du skal bruke dette organisasjonsnummeret ved innrapportering.

Legge inn datasystem ID og passord i Mamut Business Software

Etter at du har registrert firmaet ditt som et datasystem på www.altinn.no, må du registrere din Datasystem ID og ditt Passord i firmainnstillingene for Altinn i Mamut Business Software. Du finner innstillingene ved å gå til Vis - Innstillinger - Regnskap - Modulinnstillinger - Altinn. Her legger du inn verdiene, og klikker OK.

Du kan nå sende inn skjemaer til Altinn. Les mer om hvordan du gjør det i Sende inn skjema til Altinn.

Se også:

Sende inn skjema til Altinn

Skjemaer sendt til Altinn

Regnskapsinnstillinger: Altinn