Sende inn skjema til Altinn

Du kan enkelt sende inn skjemaer direkte til Altinn via rapportmodulen. Før du kan sende inn, må du ha lagt inn firmaets datasystem ID og passord i firmainnstillingene for Altinn. Les mer om det i Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn.

Følgende skjemaer støttes:

Merk! Ny ordning trer i kraft 1. januar 2015 for innlevering av Lønns- og trekkoppgave (RF-1015) og Terminoppgave (RF-1037). A-meldingen erstatter disse. Les mer om det i Om a-meldingen.

Slik sender du inn et skjema til Altinn

1. Åpne Mamut Business Software, og velg Fil - Skriv ut.
  2. Velg ønsket kategori til venstre i vinduet (Lønn eller Regnskap).
  3. Merk rapporten du ønsker å sende inn, f.eks. Avgiftsoppgave.
  4. Velg Altinn i nedtrekkslisten Send til.
  5. Klikk til slutt Skriv ut.
  6. Angi nødvendig tilleggsinformasjon i dialogboksen som vises, og klikk OK.

Skjemaet sendes nå inn.

Etter at du har sendt inn et skjema til Altinn, vil du få opp en beskjed som bekrefter at skjemaet er sendt inn. Når du klikker OK i denne dialogboksen, vil du tas direkte til vinduet Skjemaer sendt til Altinn, hvor du kan hente inn oppdatert status på det innsendte skjemaet ved hjelp av knappen Oppdater status. Les mer om vinduet i Skjemaer sendt til Altinn.

Merk! Skjemaet vil ikke godkjennes automatisk når du sender det inn fra Mamut Business Software. Du må derfor logge deg inn på Altinn-portalen etter innsendingen for å gjøre eventuelle endringer og godkjenne skjemaet.

Se også:

Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn

Skjemaer sendt til Altinn

Levere avgiftsoppgave via Altinn

Innlevering av terminoppgaven via Altinn

Innlevering av Lønns- og trekkoppgave via Altinn