Levere avgiftsoppgave via Altinn

Ønsker du å levere avgiftsoppgaven (RF-0002 Alminnelig omsetningsoppgave) elektronisk via Altinn, kan du enkelt sende inn oppgaven direkte fra Mamut Business Software.

Dette forutsetter at du har registrert firmaet ditt som datasystem på www.altinn.no(ekstern lenke), og at du har lagt inn din datasystem ID og ditt passord i firmainnstillingene for Altinn. Les mer dette i Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn.

Du kan sende inn oppgaven på to forskjellige måter:

Via veiviseren for periodeavslutning: Når du avslutter en mva-periode, vil du i trinn 2 kunne merke av for å sende inn oppgaven til Altinn. Les mer om hvordan du avslutter perioder i Avslutning og rapportering av mva-terminer.

Via rapportmodulen: Ønsker du å sende inn oppgaven uten å bruke veiviseren for periodeavslutning, kan du også sende inn oppgaven via rapportmodulen.

Slik sender du inn avgiftsoppgaven til Altinn via rapportmodulen

1. Åpne Mamut Business Software, og gå til Fil - Skriv ut.
  2. Velg kategorien Regnskap til høyre i vinduet.
  3. Merk rapporten Avgiftsoppgave i listen.
  4. Velg Altinn i nedtrekkslisten Send til til høyre i vinduet.
  5. Klikk Skriv ut.
  6. Velg hvilken termin du ønsker å sende inn avgiftsoppgaven for, og klikk til slutt OK.

Avgiftsoppgaven for valgt mva-termin sendes nå til Altinn.

Dersom innsendingen er vellykket, vil du få opp en bekreftelse. Når du klikker OK her, vil du tas til vinduet Skjemaer sendt til Altinn der du kan hente inn oppdatert status for skjemaet. Les mer om dette i Skjemaer sendt til Altinn.

Merk! Skjemaet vil ikke godkjennes automatisk når du sender det inn fra Mamut Business Software. Du må derfor logge deg inn på Altinn-portalen etter innsendingen for å gjøre eventuelle endringer og godkjenne skjemaet.

Se også:

Om merverdiavgift

Kom i gang med elektronisk innsending til Altinn

Avslutning og rapportering av mva-terminer

Forklaring av postene i avgiftsoppgaven

Vanlige årsaker til differanse i avgiftsoppgaven