Henting av tilbakemelding av a-meldingen fra Altinn

I Mamut Business Software er det mulig å hente en tilbakemelding av en a-melding som allerede er levert til Altinn.

Etter innlesing av tilbakemelding får du opp et vindu som tolker informasjonen i tilbakemeldingen, og som opplyser deg dersom det er noen avvik som må behandles. Informasjon som vises er:

Slik henter du en tilbakemelding av a-meldingen fra Altinn

1. Gå til Vis - Lønn - A-meldingen.
  2. I vinduet A-melding og i feltet Meldingsnummer/sendt dato velger du den a-meldingen som du skal hente tilbakemelding av.
  3. Klikk knappen Hent tilbakemelding.
  4. Bekreft ved å klikke OK at rapporten din overføres direkte til ditt arbeidsområde på Altinn portalen.
  5. I vinduet Autentisere tilgang kan du velge om to forskjellige autentiseringsmetoder: Passord og engangskode på SMS og Engangskode fra Altinn-brev.
    1. Hvis du velger Passord og engangskode på SMS: Angi ditt fødselsnummer/brukernavn og passord fra Altinn (ikke MinID). Du mottar en engangskode via SMS fra Altinn. Klikk OK for å bli sendt videre til neste vindu hvor du taster inn den mottatte PIN-koden. Klikk OK.
    2. Hvis du velger Engangskode fra Altinn-brev: Hent brevet med liste over PIN-koder som du har fått Altinn, og angi ditt fødselsnummer. Klikk OK for å bli sendt videre til neste vindu hvor du taster in PIN-koden. Klikk OK.
  6. Mamut Business Software henter tilbakemelding fra Altinn, og viser innholdet i denne øverst i a-meldingsvinduet.

Se også:

Om a-meldingen

Innsending av a-meldingen

Erstatte a-meldingen