Reservere en salgsordre mot innkjøp

I vinduet Reservasjon av salgsordre mot innkjøp kan du reservere produkter mot en bestilling.

Merk! Funksjonen må aktiveres i firmainnstillingene for Tilbud/Ordre/faktura under Generelt.

Funksjonen kan startes både fra Innkjøp, i fanekortet Produktlinjer, og på salgsordren.

Vinduet for reservasjoner er oppdelt i to deler og inneholder to lister. I den øvre listen vises alle produktlinjer på den aktuelle ordren. Listen gir der en oversikt over produktlinjene som er valgt og viser også informasjon om antall som er reservert. Her kan du ikke gjøre endringer.

Den nedre delen viser en liste over alle reservasjoner mot valgt innkjøpslinje i den øvre listen.

Slik reserverer du en salgsordre mot innkjøp

1. Klikk Ny for å registrere en ny reservasjon mot innkjøpslinjen. Du får da fram en innkjøpsliste over innkjøpsordre som linjen kan knyttes mot.
  2. Marker den ordren du vil knytte innkjøpslinje mot og klikk Sett inn.
  3. Registrer antall som skal reserveres i kolonnen Reservert.

Kolonnen Reservert oppdateres i den øverste listen.

Knappen Oppdatere leveringsdatoer på salgsordre henter leveringsdatoer som er registrert på innkjøp og overfører disse til salgsordren.

Knappen Gå til innkjøp kan brukes til å åpne markert innkjøp direkte.

Se også:

Om Ordre-/Faktura

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/faktura

Reservere et innkjøp for en bestemt salgsordre

Innkjøp, fanekortet Produktlinjer